Ajuda:WSexport

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

WSexport és una utilitat per a descarregar els textos de Viquitexts com a fitxers EPUB, mobi, PDF o d'altres formats.

No és l'única manera de fer-ho: també disposeu de l'utilitat Llibre. Llegiu la pàgina Ajuda:Llibres per a més informació.

Al menú esquerre de cada pàgina trobareu els següents enllaços per a la descàrrega:

  • Baixa com a EPUB
  • Baixa com a MOBI
  • Baixa com a PDF
  • Altres formats

Algunes pàgines també tenen l'enllaç per a la descàrrega com a EPUB (sempre que facin servir la plantilla {{epub}}, generalment a través de {{Encapçalament}}, {{Header}}, {{FD}} i d'altres).

També es pot accedir directament al servidor https://wsexport.wmflabs.org/book.php i especificar quin text voleu convertir.

Contingut[modifica]

En general, el fitxer que es genera i que podreu descarregar inclou el contingut de la pàgina des de la qual premeu l'enllaç.

No obstant, algunes pàgines permeten la descàrrega única de l'obra sencera tot i estar dividida en més d'una pàgina. En aquests casos, caldrà fer-ho possible seguint les següents instruccions:

1r. Establir la pàgina pòrtic des d'on farem clic a l'enllaç de descàrrega i que haurà de portar per nom l'arrel de les subpàgines de capítols. Per exemple, Jochs Florals de Barcelona en 1860 seria el pòrtic i els capítols hauran d'anomenar-se com a subpàgines de l'estil Jochs Florals de Barcelona en 1860/Jesucrist, Jochs Florals de Barcelona en 1860/Las barras de sanch, etc.

2n. Crear una taula de continguts:

2.a. Si l'obra originalment no conté cap taula de continguts, la crearem manualment o amb {{Taula auxiliar de continguts}} a l'esmentada pàgina de pòrtic. Exemple: Curial y Guelfa.
2.b. Si l'obra originalment conté una taula de continguts i...
2.b.I. ...queda transclosa a la pàgina de pòrtic, el programari sabrà construir el fitxer de descàrrega sense fer res més. Exemple: Lo nou testament de nostre senyor Jesu-Christ.
2.b.II. ...queda transclosa en una pàgina que no és la pàgina de pòrtic, caldrà que (1) el pòrtic enllaci l'esmentada pàgina que conté la taula de continguts, i (2) que les pàgines amb la taula de continguts quedin incloses amb l'etiqueta de la classe "ws-summary". Exemple.

3r. Prémer l'enllaç de descàrrega.

Configuració (per administradors)[modifica]

Trobareu informació actualitzada a la pàgina oldwikisource:Wikisource:WSexport.

Els enllaços s'afegeixen a través de l'extensió Wikisource [1].

Metadades[modifica]

Cada fitxer pot contenir metadades addicionals (autor, data de publicació, etc.). Per permetre-ho, cal que el codi Html contingui les marques indicades a oldwikisource:Wikisource:Microformat, com per exemple, <span id="ws-author">[[Autor:Ramon Llull|Ramon Llull]]</span>.

La inclusió d'aquest codi de marques pot fer-se manualment o mitjançant plantilles, o fent servir la pàgina MediaWiki:Proofreadpage header template.

Per a fer servir el codi de la pàgina MediaWiki:Proofreadpage header template cal afegir el paràmetre header en la marca de transclusió pages (vegeu Ajuda:Pàgines de transcripció per a veure informació bàsica sobre pages). Per exemple, <pages index="Quixot.djvu" from=1 to=5 header=1 /> farà que a la transclusió, a més d'aparéixer les pàgines de la 1 a la 5, també aparegui el codi contingut a MediaWiki:Proofreadpage header template.

El codi pensat per a MediaWiki:Proofreadpage header template és, com el seu nom indica, l'apropiat per a una capçalera. Però també s'hi incorpora el codi necessari per què les metadades com autor, data de publicació, etc. siguin automàticament creades amb els identificadors de Microformat i capturades des de l'índex de pàgines (namespace Llibre). La captura des del Llibre només té lloc quan la metadada està marcada amb "header":true a MediaWiki:Proofreadpage index data config (i referenciada a MediaWiki:Proofreadpage header template, en minúscula).

Si es canvia el nom d'alguna metadada, també caldrà revisar la plantilla de l'índex (MediaWiki:Proofreadpage index template).

Referències[modifica]

  1. Vegeu phab:T256392. Fins a gener de 2021, els enllaços estaven codificats a Mediawiki:Common.js