Ajuda:WSexport

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

WSexport és una utilitat per a descarregar els textos de Viquitexts com a fitxers EPUB o d'altres formats.

No és l'única manera de fer-ho: també disposeu de l'utilitat Llibre. Llegiu la pàgina Ajuda:Llibres per a més informació.

Ús[modifica]

Aquesta utilitat només està disponible per aquells texts creats amb el sistema de pàgines de transcripció.

Podeu accedir directament al servidor https://tools.wmflabs.org/wsexport/tool/book.php i especificar quin text voleu convertir a EPUB, amb algunes opcions addicionals.

La forma més còmoda és fer clic a l'opció Descarrega com EPUB del menú esquerre. El fitxer EPUB es crearà en pocs segons. Si voleu descarregar el llibre sencer caldrà fer el clic (1) des de la pàgina que faci de pòrtic i (2) que aquesta estigui adaptada.

Per adaptar una pàgina de pòrtic cal que els enllaços als capítols que volem incloure estiguin presents en l'esmentada pàgina de pòrtic, ja sigui escrivint-los a mà:

<pages index="Llibre.djvu" from=1 to=2 header=1 /> <===suposem que les pàgines 1 i 2 són el pòrtic

[[Llibre/Capítol 1|Capítol 1]]
[[Llibre/Capítol 2|Capítol 2]]
[[Llibre/Capítol 3|Capítol 3]]

, o bé mitjançant la inclusió de la taula de continguts original:

<pages index="Llibre.djvu" from=1 to=2 header=1 /> <===suposem que les pàgines 1 i 2 són el pòrtic

<pages index="Llibre.djvu" from=201 to=202 /> <===suposem que les pàgines 201 i 202 són la taula

, o si l'obra original no en té l'haurem de crear manualment mitjançant la plantilla {{Taula auxiliar de continguts}}.

Configuració[modifica]

Trobareu informació actualitzada a la pàgina oldwikisource:Wikisource:WSexport.

Metadades[modifica]

Cada fitxer EPUB pot contenir metadades addicionals (autor, data de publicació, etc.). Per permetre-ho, cal que el codi Html contingui les marques indicades a oldwikisource:Wikisource:Microformat, com per exemple, <span id="ws-author">[[Autor:Ramon Llull|Ramon Llull]]</span>.

La inclusió d'aquest codi de marques pot fer-se manualment o mitjançant plantilles, o fent servir la pàgina MediaWiki:Proofreadpage header template.

Per a fer servir el codi de la pàgina MediaWiki:Proofreadpage header template cal afegir el paràmetre header en la marca de transclusió pages (vegeu Ajuda:Pàgines de transcripció per a veure informació bàsica sobre pages). Per exemple, <pages index="Quixot.djvu" from=1 to=5 header=1 /> farà que a la transclusió, a més d'aparéixer les pàgines de la 1 a la 5, també aparegui el codi contingut a MediaWiki:Proofreadpage header template.

El codi pensat per a MediaWiki:Proofreadpage header template és, com el seu nom indica, l'apropiat per a una capçalera. Però també s'hi incorpora el codi necessari per què les metadades com autor, data de publicació, etc. siguin automàticament creades amb els identificadors de Microformat i capturades des de l'índex de pàgines (namespace Llibre). La captura des del Llibre només té lloc quan la metadada està marcada amb "header":true a MediaWiki:Proofreadpage index data config (i referenciada a MediaWiki:Proofreadpage header template, en minúscula).

Si es canvia el nom d'alguna metadada, també caldrà revisar la plantilla de l'índex (MediaWiki:Proofreadpage index template).