Decret 131/1988 sobre la denominació oficial del municipi de Simat de la Valldigna

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
DECRET 131/1988, de 5 de setembre, pel qual és aprovada la nova denominació del municipi de Simat de Valldigna (Valencia). [88/2574]
Consell de la Generalitat Valenciana
Publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 899, el 12 de setembre de 1988
 Baixa


L’Ajuntament de Simat de Valldigna (Valencia), en sessió celebrada el dia 7 de desembre de 1987, acordà sol·licitar el canvi del nom actual del municipi pel de Simat de la Valldigna.

El Gabinet d’Ús del Valencià de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, considera correcta en valencià la grafia Simat de la Valldigna.

La Llei de la Generalitat Valenciana 4/1983, de 23 de novembre, d’Ús i Ensenyament del Valencià, disposa en l’article 15.1 que correspon al Consell de la Generalitat Valenciana determinar els noms oficials dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

En atenció d’aquests motius, vist l’expedient instruït per l’Ajuntament de Simat de Valldigna (Valencia), per a l’alteració de la denominació actual per la de Simat de la Valldigna, a proposta del Conseller d’Administració Pública i amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat Valenciana, en la seua reunió del dia 5 de setembre de 1988,


Decrete:

Article únic

L’actual Municipi de Simat de Valldigna, de la província de Valencia, es denominarà Simat de la Valldigna. Les referències que al nom antic s’haguessen realitzat pels òrgans de l’Estat o d’altres Organismes públics s’entendran fetes, d’ara endavant, a la nova denominació.


Valencia, 5 de setembre de 1988.

El President de la Generalitat,

JOAN LERMA I BLASCO

El Conseller d’Administració Pública,

JOAQUIM AZAGRA I ROS


Decrets que regulen l’alteració dels topònims valencians[modifica]

Enllaços relacionats amb el decret i el municipi[modifica]

Fitxer:1988 811951 Simat de la Valldigna.pdf

Enllaços diversos[modifica]


Aquesta obra pertany a un organisme públic oficial que equipara les seves obres al domini públic. (Més informació...)