Decret 132/1988 sobre la denominació oficial del municipi de Bèlgida

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
DECRET 132/1988, de 5 de setembre, pel qual és aprovada la nova denominació del Municipi de Bélgida (Valencia). [88/2575]
Consell de la Generalitat Valenciana
Publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 897, el 8 de setembre de 1988
 Baixa


L’Ajuntament de Bégida (Valencia), en sessió celebrada el dia 25 de febrer de 1988, acordà sol·licitar el canvi del nom actual del Municipi pel de Bèlgida.

El Gabinet d’Ús del Valencià de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència considera correcta en valencià la grafia Bèlgida.

La Llei de la Generalitat Valenciana 4/1983, de 23 de novembre, d’Ús i Ensenyament del Valencià, disposa en l’article 15.1 que correspon al Consell de la Generalitat Valenciana determinar els noms oficials dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

En atenció d’aquests motius, vist l’expedient instruït per l’Ajuntament de Bélgida (Valencia), per a l’alteració de la denominació actual per la de Bèlgida, a proposta del Conseller d’Administració Pública i amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat Valenciana, en la reunió del dia 5 de setembre de 1988,


Decrete:

Article únic

L’actual municipi de Bélgida, de la província de Valencia, es denominarà Bèlgida. Les referències que al nom antic haguessen realitzat els òrgans de l’Estat o d’altres Organismes públics s’entendran fetes, d’ara endavant, a la nova denominació.


Valencia, 5 de setembre de 1988.

El President de la Generalitat,

JOAN LERMA I BLASCO

El Conseller d’Administració Pública,

JOAQUIM AZAGRA I ROS


Decrets que regulen l’alteració dels topònims valencians[modifica]

Enllaços relacionats amb el decret i el municipi[modifica]

Fitxer:1988 811936 Bèlgida.pdf

Enllaços diversos[modifica]


Aquesta obra pertany a un organisme públic oficial que equipara les seves obres al domini públic. (Més informació...)