Decret 15/1981, de 22 de gener, concedint al senyor Joan Rebull i Torroja la medalla d'or de la Generalitat de Catalunya

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Decret 15/1981, de 22 de gener, concedint al senyor Joan Rebull i Torroja
la medalla d'or de la Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Decret que atorga la Medalla d'or de la Generalitat de Catalunya al senyor Joan Rebull i Torroja, publicat al DOGC Núm. 111, del 11 de febrer de 1981, p. 100
 Baixa


 Joan Rebull és una figura cabdal de l'escultura catalana de la seva generació i alhora representa la culminació de tota l'escultura noucentista; és també un dels ponts culturals més sòlids entre el món català de la pre-guerra i el de la postguerra. Fill del perfeccionisme noucentista i gran dibuixant, ha realitzat una obra escultòrica que obté, mitjançant un treball exigent i rigorós, la màxima puresa expressiva.
 Però, al costat de la valoració artística, cal destacar també la importància i el relleu de la seva personalitat cívica, perquè la vida de Joan Rebull es distingeix per una trajectòria nítida, mai no enterbolida per pactes ni per concessions a persones o institucions amb interessos contraris a Catalunya. No és endebades que ell ha estat l'home escollit, en els anys difícils, per executar les obres escultòriques més representatives de la nostra història col·lectiva.
 És per això que la nostra més alta institució de govern vol manifestar d'una manera pública l'agraïment de tot Catalunya envers una figura que, en el camp de l'art, ha assolit els nivells de la més alta perfecció, i també envers l'home que, cridat a servir el seu poble, ha sabut servir-lo sempre amb fidelitat, amb honor i amb dignitat.
 En conseqüència, a proposta del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Consell Executiu,


 Decreto:

 Atorgar al senyor Joan Rebull i Torroja la medalla de la Generalitat de Catalunya, en la categoria d'or.

 Barcelona, 22 de gener de 1981.

Jordi Pujol
President de la Generalitat de Catalunya

 Max Cahner
Conseller de Cultura i Mitjans de comunicació

Aquesta obra pertany a un organisme públic oficial que equipara les seves obres al domini públic. (Més informació...)