Decret 43/1981, de 22 de gener, concedint al senyor Josep Vicenç Foix la medalla d'or de la Generalitat de Catalunya

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Decret 15/1981, de 22 de gener, concedint al senyor Josep Vicenç Foix la medalla d'or de la Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Decret que atorga la Medalla d'or de la Generalitat de Catalunya al senyor Josep Vicenç Foix, publicat al DOGC Núm. 113, del 25 de febrer de 1981, p. 148
 Baixa


DECRET 43/1981
de 22 de gener, concedint al senyor Josep Vicenç Foix la medalla d'or de la Generalitat de Catalunya

 Josep Vicenç Foix ha aconseguit una obra molt personal de síntesi entre el classicisme i l'avantguardisme que passant per provatures futuristes i superrealistes constitueix un món riquíssim que lliga la lírica i les arts plàstiques i que, per mitjà de les arrels clàssiques catalanes, provençals i italianes, el consagra com un autèntic clàssic modern amb la riquesa idiomàtica i una tècnica excepcionals. Foix, amb la màgia del seu verb, ha sabut fer arribar la llengua catalana a una altura de creació i de perfecció rarament assolida i ha expressat en els seus versos l'humaníssim conflicte entre sentiment i raó, entre el que és nou i el que és vell, entre l'instant i l'eternitat. Al costat d'això, la seva dita és també el testimoniatge d'un treball tenaç i constant —a la premsa, en els medis artístics i acadèmics— en defensa, civilitzadíssima, ètica i intel·lectual, de la idea d'una catalanitat més enllà i al marge de qualsevol partidisme.
 És per això que la nostra més alta institució de govern vol manifestar d'una manera pública l'agraïment de tot Catalunya envers una figura que, en el camp de les lletres, ha assolit els nivells de la més alta perfecció, i també envers l'home que, cridat a servir el seu poble, ha sabut respondre sempre amb fidelitat, amb honor i amb dignitat.
 En conseqüència, i a proposta del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Consell Executiu,


 Decreto:

 Atorgar al senyor Josep Vicenç Foix la medalla de la Generalitat de Catalunya, en la categoria d'or.

 Barcelona, 22 de gener de 1981.

Jordi Pujol
President de la Generalitat de Catalunya

 Max Cahner
 Conseller de Cultura
 i Mitjans de comunicació


Aquesta obra pertany a un organisme públic oficial que equipara les seves obres al domini públic. (Més informació...)