Decret 6/1989 sobre la denominació oficial del municipi de la Vall d'Uixó

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
DECRET 6/1989, de 30 de gener, pel qual queda aprovada la nova denominació del Municipi de Vall de Uxó en la forma la Vall d’Uixó en valencià. [89/0395]
Consell de la Generalitat Valenciana
Publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 998, el 3 de febrer de 1989
 Baixa


L’Ajuntament de Vall de Uxó (Castelló), en la sessió plenària que tingué lloc el dia 2 de maig de 1988, acordà de sol·licitar el canvi del nom actual del Municipi per la forma la Vall d’Uixó en valencià.

El Gabinet d’Ús del Valencià de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència considera correcta en valencià la grafia de la Vall d’Uixó.

La Llei de la Generalitat Valenciana 4/1983, de 23 de novembre, d’Ús i Ensenyament del Valencià, disposa en l’article 15.1 que correspon al Consell de la Generalitat Valenciana determinar els noms oficials dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

Per rao d’això, i atés l’expedient l’expedient instruït per l’Ajuntament de Vall de Uxó per a l’alteració de la denominació actual per la forma la Vall d’Uixó en valencià, a proposta del Conseller d’Administració Pública i amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat Valenciana, en la sessió del dia 30 de gener de 1989,


Decrete:

Article únic

L’actual Municipi de Vall de Uxó, de la província de Castelló, adoptarà com a denominació la forma la Vall d’Uixó en valencià. Les referències que a l’antic nom s’havien realitzat per part dels òrgans de l’Estat i d’altres Organismes públics cal entendre-les, a partir d’ara, segons la nova denominació.


València, 30 de gener de 1989.

El President de la Generalitat,

JOAN LERMA I BLASCO

El Conseller d’Administració Pública,

JOAQUIN AZAGRA ROS


Decrets que regulen l’alteració dels topònims valencians[modifica]

Enllaços relacionats amb el decret i el municipi[modifica]

Decret 6/1989 sobre la denominació oficial del municipi de la Vall d’Uixó.

Enllaços diversos[modifica]


Aquesta obra pertany a un organisme públic oficial que equipara les seves obres al domini públic. (Més informació...)