La consulta sobre el futur polític de Catalunya/Anàlisi del suport a la celebració de la consulta

De Viquitexts
Sou a «Anàlisi del suport a la celebració de la consulta»
La consulta sobre el futur polític de Catalunya
Consell Assessor per a la Transició Nacional
 Baixa
Introducció Arguments legitimadors de la celebració de la consulta
2. Anàlisi del suport a la celebració de la consulta


 2.1 Introducció

Aquest apartat analitza el suport fàctic que genera la convocatòria d'un referèndum o consulta per decidir si Catalunya ha de convertir-se en un nou Estat. S'analitzen les enquestes que s'han publicat fins al maig del 2013 i que han inclòs una pregunta sobre la convocatòria d'un referèndum. També s'analitza el suport electoral que els partits favorables i detractors a la convocatòria d'un referèndum/consulta van obtenir en les eleccions al Parlament de Catalunya. La distribució territorial del suport/rebuig a la consulta es visualitza a través d'una sèrie de mapes de base municipal. Finalment, es combina la informació que es desprèn de les enquestes amb la dels resultats electorals, a través d'una estimació estadística.


 2.2 El suport al dret a decidir: què ens diuen les enquestes

Diversos indicadors i esdeveniments polítics mostren un canvi de perspectiva en l'actitud de bona part de la ciutadania de Catalunya desprès de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (2010) sobre l'Estatut. És en aquest context que apareix d'una manera inequívoca la reclamació d'un referèndum/consulta sobre el futur polític de Catalunya. Des del gener de l'any 2012, diferents institucions, públiques i privades, han portat a terme diverses enquestes en les quals s'hi incloïa una pregunta sobre el suport o el rebuig a la convocatòria d'un referèndum sobre l'eventual independència de Catalunya. En total s'han identificat set enquestes. (S'inclou a l'Annex I el detall dels diferents sondeigs: dates del treball de camp, mostra, organisme encarregat, mitjà de comunicació que la publicà i formulació de la pregunta).

El gràfic 1 presenta els resultats obtinguts en les diferents enquestes. Com és habitual, les enquestes inclouen sempre un marge de precisió. En aquest sentit, i per a cada una d'elles, s'ha inclòs l'estimació concreta (representada per un punt) amb el seu respectiu marge d'error.
Pàgina:CATN 01 - La consulta sobre el futur polític de Catalunya (2013).djvu/13 Pàgina:CATN 01 - La consulta sobre el futur polític de Catalunya (2013).djvu/14 Pàgina:CATN 01 - La consulta sobre el futur polític de Catalunya (2013).djvu/15 Pàgina:CATN 01 - La consulta sobre el futur polític de Catalunya (2013).djvu/16 Pàgina:CATN 01 - La consulta sobre el futur polític de Catalunya (2013).djvu/17 Pàgina:CATN 01 - La consulta sobre el futur polític de Catalunya (2013).djvu/18 Pàgina:CATN 01 - La consulta sobre el futur polític de Catalunya (2013).djvu/19 Pàgina:CATN 01 - La consulta sobre el futur polític de Catalunya (2013).djvu/20