La Formigueta que va a Jerusalem

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Sou al capítol «La Formigueta que va a Jerusalem»
La nau de veles d'or
Download-icon.svg Descarrega l'obra
Breezeicons-actions-22-go-previous.svg Les Tres Tarongetes de la Virtut La noia de les mans tallades Breezeicons-actions-22-go-next.svg
LA FORMIGUETA
QUE VA A JERUSALEM Veus-aquí que una vegada una formigueta va a Jerusalem.
 Troba la Neu i la Neu trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem.
 —Oh, Neu, que ets forta, tu que has trencat la poteta de la formigueta que va a Jerusalem!
 I la Néu respon:
 —Més fort és el Sol que em fon!
 —Oh, Sol, que ets fort, tu que fons la Neu que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I el Sol respon:
 —Més fort és el Núvol que'm cobreix!
 —Oh, Núvol, que ets fort, tu que cobreixes el Sol, que fon la Neu que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I el Núvol respon:
 —Més fort és el Vent que m'arrossega!
 —Oh, Vent, que ets fort, tu que arrossegues el Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu, que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I el Vent respon:
 —Més forta és la Muntanya que m'atura!
 —Oh, Muntanya que ets forta, tu que atures al Vent, que arrossega al Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu, que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I la Muntanya respon:
 —Més forta és la Rata que em forada!
 —Oh, Rata que ets forta, tu que forades la Muntanya, que atura el Vent, que arrossega el Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I la Rata respon:
 —Més fort és el Gat que se'm menja! —Oh, Gat que ets fort, tu que menjes la la Rata, que forada la Muntanya, que atura al Vent, que arrossega al Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I el Gat respon:
 —Més fort és el Gos que'm guanya!
 —Oh, Gos que ets fort, tu que guanyes el Gat, que es menja a la Rata, que forada la Muntanya, que atura al Vent, que arrossega el Núvol que cobreix el Sol, que fon la Neu, que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I el Gos respon:
 —Més fort és el Bastó que em pega!
 —Oh, Bastó que ets fort, tu que pegues al Gos, que guanya al Gat, que es menja la Rata, que forada a la Muntanya, que atura el Vent, que arrossega el Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu, que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I el Bastó respon:
 —Més fort és el Foc que em crema!
 —Oh, Foc que ets fort, tu que cremes el Bastó, que pega al Gos, que guanya al Gat, que mata la Rata, que forada la Muntanya, que atura el Vent, que arrossega el Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu, que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I el Foc respon:
 —Més forta és l'Aigua que m'apaga!
 —Oh, Aigua, que ets forta tu que apagues el Foc, que crema el Bastó que pega al Gos, que guanya al Gat, que menja la Rata, que forada la Muntanya, que atura al Vent, que arrossega el Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu, que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I l'Aigua respon:
 —Més forta és la Vaca que s'em beu!
 —Oh, Vaca, que ets forta tu que et beus l'Aigua, que apaga el Foc, que crema el Bastó, que pega al Gos, que guanya al Gat que es menja la Rata, que forada la Muntanya , que atura el Vent, que arrossega el Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu, que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I la Vaca respon:
 —Més fort és l'Home que se'm menja!
 —Oh, Home, que ets fort, tu que't menjes la Vaca, que beu l'Aigua, que apaga el Foc, que crema el Bastó, que pega al Gos, que guanya el Gat, que es menja la Rata, que forada la Muntanya, que atura el Vent, que arrossega el Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu, que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!
 I l'Home respon:
 —Més fort és Deu que té a les seves mans la vida de l'Home, que es menja la Vaca, que beu l'Aigua, que apaga el Foc, que crema el Bastó, que pega el Gos, que guanya el Gat, que es menja la Rata, que forada la Muntanya, que atura el Vent, que arrossega el Núvol, que cobreix el Sol, que fon la Neu, que trenca la poteta a la formigueta que va a Jerusalem!..