Llibre Discussió:Francesc Palanca - Un niu d'enredros.pdf

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

Es fa referència a un indult per al pare de Rosalia, acusat d'algun crim polític. Molts valencians van acabar exiliats per causes polítiques al segle XIX.

El retorn es representa amb

Tot parlament de personatge ha d'anar embolcallat amb

Personatge. Bla bla bla

Per exemple:

Batis. Que ho pases bé.

En acabar el parlament d'un personatge (sempre amb }}), el sistema ja marca un retorn. Per tant, entre parlaments i parlament de personatge no afegiu
, perquè llavors se'n marcaran dos, de retorns.

Els parlaments de personatge s'embolcallen sempre. Si la pàgina que transcrius s'inicia amb un parlament que ve d'abans, llavors l'embolcallaràs sense el nom del personatge, igual que a l'original:

Bla bla bla

.

L'acotació no s'embolcalla, de manera que ací sí que heu de posar
quan s'acaba. Observeu que en les acotacions haureu d'emprar la cursiva i, per a les al·lusions a personatges, la versaleta (mireu més avall).

Marques de format més freqüents:

--Versaletes: Batiste --Cursiva: asóles --Combinació de versaleta i cursiva (en acotacions): Batiste, asóles. --Cos (tamany) del mot ESCENA: ESCENA IX. --Espai en blanc:  . Si en necessitem més, els multipliquem així:         etc. Per exemple, a la p. 21:  ESCENA IX.
 Batiste, asóles.

El model per a les pàgines ordinàries és la p. 21: https://ca.wikisource.org/w/index.php?title=P%C3%A0gina:Francesc_Palanca_-_Un_niu_d%27enredros.pdf/21&action=edit

No transcriviu el número de pàgina.

Comenceu una discussió sobre Llibre:Francesc Palanca - Un niu d'enredros.pdf

Comença una nova discussió