Llibre Discussió:Obras de Ausias March (1884).djvu

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

Organitzar les planes[modifica]

Hola! Com organitzem les pàgines i subpàgines? Per no fer-ho massa llarg ("Obras del poeta valenciá Ausias March publicadas tenint al devant las edicions de 1539, 1545, 1555 y 1560") jo crec que estaria bé "Obras del poeta valenciá Ausias March" ("valenciá" o "valencià"?). I com a subpàgines el primer vers, de forma similar als que ja tenim (p.ex. "La mia por d'alguna causa mou."). Cal tenir present que cada vegada tindrem més versions d'un mateix poema, com ja passa p.ex. a "Qui no és trist, de mos dictats no cur".

-Aleator 22:20, 27 abr 2012 (CEST)

A mi em sembla bé, però caldria especificar que fer amb aquelles que no acaba de quadra el títol (tradicionalment, primera línia del vers) i si ha d'haver una versió principal o totes juntes? Jo eliminaria la versió actual dels poemes que provenen d'aquell web que vaig trobar jo, de llicència dubtosa.--KRLS (discussió) 01:29, 28 abr 2012 (CEST)
D'acord, seguiré aquest mètod per organitzar el llibre. Un capítol per poema amb la primera línea per títol.--Micru (discussió) 19:16, 13 gen 2013 (CET)

Una edició terrible[modifica]

Per altra banda he d'advertir que aquesta edició es prou dolenta, errors i puntuació incompleta abunden. M'he pres la molèstia de consultar l'edició de Pagès per si hi haguès algun altra disponible amb un poc més de qualitat, i l'única més decent és la de Antoni Bulbena i Tusell, però l'espera serà llarga. Llegiu els comentaris de Pagès (pag 81) sobre aquesta edició de Fayos i disfruteu :D --Micru (discussió) 19:28, 13 gen 2013 (CET)

« Aquesta edició es dedicada «A lo Rat-Penat, Societat d'Amadors de les glòries de Valencià y son antich realme. » La dedicatòria va seguida d'una carta en la qual el president y el secretari del Rat-Penat donen les gràcies a D. Francesc Fayos y Antony, membre corresponent, de la seva delicada atenció, proclamant la seva «competència» y el «senyalat servici» que ha fet a la literatura valenciana publicant una nova edició d'Auzias March.

Ve tot seguit el «Prólech», estudi biogràfic y literari firmat per Francesc Fayos y Antony, però on són amplement utilitzats els treballs de Ferrer y Bigné y de Quadrado. D. J. Massó Torrents ha provat ', en un article molt documentat de l'antiga revista catalana L'Avens, que D. Fr. Fayos «va copiar servilment » 1. r l'edició den Briz; 2. n l'estudi den Quadrado sobre Auzias March publicat per primera vegada, en 1841, en la Revista de Madrid, y reproduït en 1875 en el Museo Balear, y 3. r lo que es més sorprenent encara, la dedicatòria al Rat-Penat. Lo que perteneix vertaderament a D. Fr. Fayos en aquesta detestable edició, són les faltes grosseres que l'omplen, y algunes de les quals proven, en veritat, que no 's va prendre solament la pena de corretgir les proves.

»

—Amadeu Pagès, Les obres d'Auzias March (1912)