Pàgina:Crónica del rey d'Arago en Pere IV (1885).djvu/322

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


 Pág. 
de Mallorques e de la mort del dit rey en Pere. 81
Cap. . . . . V. — De la renunciacio feta per lo rey en Jaume de Aragó fill del dit rey en Pere dels realmes de Sicilia e de Mallorques e del regnat del rey Sancho de Mallorques e de la letra a ell tremesa per causa de la traycio que lo dit rey en Sancho havia delliverat fet contra lo dit rey en Jaume oncle seu e de la resposta e mort de dit rey Sancho.
82
Cap. . . . . VI.— Del infant en Jaume nebot del dit rey Sancho com succehi en lo realme de Mallorques faent matrimoni ab una filla del rey Nanfos de Arago appellada Constança, e sen tengue cort a Leyda.
84
Cap. . . . . VII.— De la valença e ajuda personalment e ab missatger demanada per lo rey de Mallorques al rey en Pere son cunyat contra lo rey de Fransa e de les Corts convocades per aquesta causa en Barcelona hont hi fo demanat e noy comparegue com contegut era.
85
Cap. . . . . VIII.— Com lo rey de Mallorques fon citat per lo rey en Pere per raho del crim que li era imposat de fer fondre la moneda del dit rey en Pere e batre altres monedes stranyes en los comptats de Rosello e Cerdanya
88