Pàgina:Crónica del rey d'Arago en Pere IV (1885).djvu/331

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


 Pág. 
Cap. . . . . . III. — Com apres de la fuyta del rey de Mallorques lo rey en Pere per causa de la damnada unio e colligacio per los Aragonesos e Valencians contra ell feta convoca Corts en Çaragoça hon lo rey Pere mal son grat conferma e de nou approva la predita unio.
184
Cap. . . . . . IV. — Com lo rey en Pere mal son grat otorga a la unio tot quant volgue e licencia les Corts partintse de Çaragoça e venguensen a Barcelona hon convoca Corts e pres muller la filla del rey de Portogal.
192
Cap. . . . . . V. — Com lo rey en Pere ana a Valencia per ocasio de la damnada unio dels Valencians y del avalot quis segui en la ciutat e com faeren ballar per força lo rey e la reyna.
193
Cap. . . . . . VI. — Dels conservadors de la unio forsants y destrenyents tots los lochs del regne de Valencia que jurassen la unio, y de la ajuda demanada per lo rey en Pere al rey de Castella contra aquesta damnada unio y de la victoria haguda de la host de Çaragoça hon fo pres e nafrat lo infant en Ferrando cap de dita unio. E aci fon finida la unió de Arago.
197
Cap. . . . . . VII. — Com lo rey en Pere torna a Çaragoça y dona sentencia de mort ab confiscacio de bens contra los principals y culpables en los actes de la unio hon convoca