Pàgina:Diari de Sessions del Parlament de Catalunya DSPC-P 001-12.pdf/6

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.
DSPC-P 1
17 de gener de 2018
 


 El vot del 21 de desembre –i vaig acabant– és la confirmació de l'1 d'octubre (aplaudiments), és també..., el vot del 21 de desembre és també un bon mapa de la societat catalana d'avui, diversa, complexa, una societat que aquest Parlament haurà de saber expressar, amb el màxim respecte, a tots i a cadascú, amb la imprescindible sensibilitat i proximitat.
 No abandonarem la via democràtica. Assumirem el repte del contrast viu i direc­te amb la ciutadania catalana en el camí d'un projecte per a tots els catalans i cata­lanes, un projecte que, si fos contra o sense els ciutadans, perdria tot el sentit –sense tots ells–; un projecte al que molts anomenem república, però que també podria dir-se llibertat, justícia, equitat i progrés.
 Amb en Jordi Sànchez hem coincidit molt sovint en actes i en diverses oportuni­tats compartint uns versos d'El cant de la senyera que serveixen també com a defi­nició del país i del moment; són molt breus, diuen: «Dona veu al teu cantaire / llum als ulls i força al braç»; és a dir, dona la veu i el vot al poble, dona intel·ligència als que han de prendre decisions, a les institucions, al Govern i al Parlament, i dona re­sistència, fermesa, tenacitat al capteniment col·lectiu de la ciutadania catalana, la resistència i la intel·ligència que caldrà per guanyar la llibertat d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i per accelerar el lliure retorn de Car­les Puigdemont, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Antoni Comín. Aquest país serà sempre nostre.
 Moltes gràcies. I visca Catalunya.
 (Aplaudiments forts i perllongats.)
 Molt bé. Gràcies.
 De conformitat amb l'article 2.2 del Reglament, procedirem ara a la lectura de la relació dels diputats i diputades electes.
 I prego a la secretària de la Mesa d'Edat, senyora Rut Ribas, que iniciï la lectura de la relació dels membres electes per la circumscripció de Barcelona.

 La secretària de la Mesa d'Edat (Rut Ribas i Martí)
 Bon dia a tothom. «La Junta Electoral Provincial, en sessió tinguda els dies 28 de desembre de 2017 i 11 de gener de 2018, d'acord amb els resultats electorals, ha proclamat diputats electes per la circumscripció de Barcelona les senyores i els senyors següents:
 »Partit dels Socialistes de Catalunya: Miquel Iceta Llorens, Eva Granados Galiano, Ramon Espadaler Parcerisas, Beatriz Silva Gallardo, Ferran Pedret i Santos, Alícia Romero Llano, Jordi Terrades Santacreu, Assumpta Escarp Gibert, David Pérez Ibáñez, Esther Niubó Cidoncha, Pol Gibert Horcas, Marta Moreta i Rovira, Raúl Moreno Montaña.
 »Partit Popular - Partido Popular: Xavier García Albiol, Andrea Levy Soler, Santiago Rodríguez i Serra.
 »Ciutadans - Partido de la Ciudadanía: Inés Arrimadas García, Carlos Carrizosa Torres, José María Espejo-Saavedra Conesa, Fernando Tomás de Páramo Gómez, Sonia Sierra Infante, Ignacio Martín Blanco, Joan García González, Marina Bravo Sobrino, David Mejía Ayra, Noemí de la Calle Sifré,Antonio Espinosa Cerrato, Susana Beltrán García, Laura Vilchez Sánchez, María Luz Guilarte Sánchez, Martín Eusebio Barra López, Blanca Victoria Navarro Pachecho, José María Cano Navarro, Sergio Sanz Jiménez, Carmen de Rivera Pla, Elisabeth Valencia Mimbrero, María Francisca Valle Fuentes, Munia Fernández-Jordán Celorio, Dimas Gragera Velaz, Manuel Rodríguez de l'Hotellerie de Fallois.
 »Esquerra Republicana de Catalunya - Catalunya Sí: Oriol Junqueras i Vies, Marta Rovira i Vergés, Raül Romeva i Rueda, Carme Forcadell i Lluís, Alba Vergés i Bosch, Antoni Comín i Oliveres, Jenn Díaz i Ruiz, Ruben Wagensberg i Ramon, Najat Driouech Ben Moussa, Josep Maria Jové i Lladó, Eva Baró i Ramos, Ernest Maragall i Mira, Rut Ribas i Martí, Antoni Castellà i Clavé, Adriana Delgado i