Pàgina:Jochs Florals de Barcelona en 1859.djvu/52

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.

—y per títol: Llagrimas de sanch. Es composició en que se nota on poch de descuit y desigualtat en la êxecució, si bè ho compensa la valentia de la versificació y lo entusiasme que respira.
 Una composició que obtava al mateix premi, portant per lema:—Amor meus amor patriæ,—y per títol: Lo castell del Olvit, podria, tal volta, haver ocupat bon lloch, á no haver tingut graves defectes en alguns punts, per lo que toca á la êxecució, y es llástima, pus en altres era brillant, y lo pensament felís, com que consistia en un dialogo entre la Englantina y la Violeta, dins del castell del Olvit en Montserrat, la primera suspirant per sos antichs llorers, y la segona simbolisant la fe, consolantla y donantli esperansa, fins que arribá un dia un donzell en un caball, portant á la ma una flor, á la vista de la cual, se obriren totas las demès de la montanya, y desaparegué lo castell: era la flor natural que, agenollantse devant de la Englantina y de la Violeta, las feia saber que Barcelona cridava á una y altre com á reinas de sos jochs florals.

 Premi de la englantina de or costejat per lo Excel-lentíssim Ajuntament.

 A la composició que porta per lema:—Los almugavers dixeren; vuy será queus mostrarem qui som.—Muntaner.—y per títol Són ells! Desembarch dels almugavers en orient.) per ser una poesia verdaderament bella, sobre tot en la part del cant que porta.