Pàgina:La fabricanta (1904).djvu/124

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


 Desarrollada de mena, quan, seguint la costum de la época, als catorze anys escassos la posaren de llarch, la senyora Madrona, plena de satisfacció, la dugué de casa en casa, pera ensenyar lo goig que feya la seva noya ab un vestit de llana de color blau turquí ab dos pams de róssech á la faldilla. Y quan á l'hora del dinar, perque tota la familia la pogués veure, arrivaren mare y filla á casa en Corominas y aquést, ab la brusa que duya pera treballar á las quadras, se la vejé entrar al menjador vestida ab un nou ayre de roba que mostrava ab tot son esclat la esbeltesa de sa figura y la hermosor de sa fesomía, una estranya rencunia casi ratllant ab la ira s'ampará del seu esperit, ab lo que, sense dirli un sol mot, s'atansá á la taula y's posá á menjar febrosament lo plat d'escudella que tenía al devant seu.
 — Peró, home — feu la Florentina caminant amunt y avall ab lo cap tombat envers lo róssech de son trajo nou — ¡míram y digas lo que't semblo!... ¡Caramba!... Ara vením de casa la senyora Treseta y en Ramoncín, com es molt fí, m'ha dit una pila de cosas!...
 — Com jo no soch fí com ell — remarcá en Pep, sense aixecar la vista del plat — per aixó no't sé dir res.
 La filla de la senyora Madrona s'acostá al seu cosí y agafantlo familiarment per la barba, ab insistencia de noya consentida, li feu girar la cara envers ella, esclamant: