Pàgina:Llei 10 2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana (2014).pdf/11

De Viquitexts
Aquesta pàgina ha estat revisada.

c) El secret del vot, de manera que no es pugui establir cap vinculació entre l'opinió expressada i la persona que l'ha emesa.

d) La seguretat del vot electrònic per a impedir l'alteració de la participació o dels vots emesos.

e) La transparència suficient perquè els actors interessats puguin dur a terme una observació i supervisió independent i fonamentada.

2. El vot electrònic pot ésser presencial o telemàtic.

3. Els mitjans electrònics, a més d'utilitzar-se per a la participació en les consultes, també es poden utilitzar per a la recollida de signatures en el cas de la iniciativa ciutadana, sempre que es garanteixi la seguretat en la identificació dels signants.

4. El Govern ha de regular per reglament el sistema de participació electrònica d'acord amb el que estableix aquest article. Aquesta regulació ha d'incloure l'establiment d'una plataforma tecnològica comuna per a permetre'n la implantació homogènia en l'àmbit local.


Article 29. Regles especials per a les consultes sectorials

El decret de convocatòria de les consultes sectorials ha de determinar, en tot cas:

a) El col·lectiu o col·lectius que poden participar en la consulta, respectant sempre el principi d'igualtat i no-discriminació.

b) Les modalitats de votació, que en aquest cas pot ésser exclusivament l'electrònica.

c) Els criteris específics per a fer la campanya i el debat públic, sense que en aquest cas sigui d'aplicació obligatòria el que estableix l'article 22.2.


Capítol III. Regles especials per a les consultes populars no referendàries d'iniciativa ciutadana


Article 30. Promoció de la convocatòria per iniciativa ciutadana

La convocatòria d'una consulta popular no referendària pot ésser promoguda per persones físiques o jurídiques, de conformitat amb els requisits que estableix aquesta llei.


Article 31. Comissió promotora

1. La comissió promotora de la iniciativa pot estar formada per una o més entitats amb personalitat jurídica pròpia sense afany de lucre o per un mínim de tres persones físiques que compleixin els requisits establerts per a poder participar en les consultes.

2. En cap cas no poden formar part de la comissió promotora:

a) Els diputats del Parlament de Catalunya.

b) Els membres electes de corporacions locals.

c) Els diputats o senadors de les Corts Generals.

d) Els diputats del Parlament Europeu.

e) Les persones que incorrin en alguna de les causes d'inelegibilitat o d'incompatibilitat que la legislació vigent estableix per als càrrecs electes i alts càrrecs de les institucions catalanes.

f) Els membres del Govern.


Article 32. Iniciativa

1. La sol·licitud de la iniciativa s'ha d'adreçar al president de la Generalitat o al president de l'ens local, segons quin sigui el seu àmbit.