Pàgina:Llei 10 2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana (2014).pdf/13

De Viquitexts
Aquesta pàgina ha estat revisada.

de 5.000 signatures.

3. Si la iniciativa es refereix a un àmbit territorial superior al municipi, com comarques o vegueries, o inferior, com entitats municipals descentralitzades, barris o districtes, s'han d'aplicar només els percentatges que estableix l'apartat 2, que han de tenir com a base la població concreta de l'àrea afectada.


Article 36. Recollida de signatures

1. La recollida de signatures s'ha de fer amb fulls conformes al model aprovat per l'òrgan convocant.

2. En cada imprès de recollida de signatures hi ha de figurar, de manera clarament comprensible, una clàusula informativa sobre la finalitat de la recollida i la resta de requisits exigits per la normativa de protecció de dades de caràcter personal.

3. Les dades recollides en els impresos de recollida de signatures són confidencials, només es poden utilitzar amb la finalitat de donar suport a la sol·licitud de la consulta per a la qual s'han recollit i s'han de destruir un cop transcorregut el termini per a recórrer o, si escau, un cop resolts definitivament els recursos. Només es poden publicar si les persones signants ho autoritzen expressament.

4. Les signatures s'han d'autenticar de la manera que es determini per reglament. En tot cas, la comissió promotora pot designar fedataris especials perquè autentiquin les signatures, els quals han de tenir més de setze anys i han de jurar o prometre davant la Comissió de Control que les signatures que s'adjunten a la iniciativa són autèntiques. Els membres de la comissió promotora són responsables de l'autenticitat de les signatures, de llur confidencialitat i del tractament adequat de les dades recollides.

5. El termini per a la recollida de signatures és de noranta dies, excepte en el cas de les consultes populars no referendàries mitjançant votació d'àmbit local, en què és de seixanta dies. Els terminis computen a partir de la data de notificació de l'admissió a tràmit.


Article 37. Recompte i validació de les signatures

1. Un cop recollit el nombre mínim de signatures, els fulls s'han de lliurar al Govern de la Generalitat o a l'ens local corresponent per a la comprovació de la inscripció en el registre corresponent.

2. L'acreditació de la inscripció s'ha de fer mitjançant un certificat emès pels responsables dels registres corresponents, de conformitat amb les dades de la darrera actualització disponible i en un termini de dos mesos a comptar de la presentació dels fulls de signatures.


Article 38. Acceptació o denegació de la sol·licitud de convocatòria

1. Si les signatures validades assoleixen el nombre mínim establert, l'òrgan competent ha de convocar la consulta demanada en el termini que estableix l'article 10.4 a comptar de la resolució de validació de les signatures.

2. La convocatòria de la consulta demanada només es pot denegar, mitjançant una resolució motivada que s'ha de notificar a la comissió promotora, si el nombre de signatures validades no arriba al mínim legalment exigible.

3. Correspon al Govern de la Generalitat o a l'ens local legitimat en cada cas per a convocar la consulta decidir sobre la validació de les signatures o la denegació de la consulta demanada.


Article 39. Períodes durant els quals no es poden promoure ni celebrar consultes populars no referendàries d'iniciativa ciutadana

1. Una vegada iniciats els tràmits per a promoure una consulta popular no referendària, no es poden promoure altres consultes de contingut igual o substancialment equivalent fins que no hagin transcorregut dos anys a comptar de:

a) La celebració de la consulta.

b) La finalització del procés de validació i recompte de les signatures en cas de denegació de la sol·licitud de convocatòria.