Pàgina:Llei 10 2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana (2014).pdf/16

De Viquitexts
Aquesta pàgina ha estat revisada.


b) Aportació de propostes.

c) Deliberació i valoració de les propostes.

d) Avaluació i retiment de comptes del procés.

2. Els processos de participació ciutadana, a més de les fases que estableix l'apartat 1, han d'incorporar, si la naturalesa del procés ho permet, una fase de deliberació o debat, amb la participació de persones i entitats, responsables de l'administració convocant i experts al seu servei o independents.


Article 47. Informació

1. La convocatòria del procés de participació ciutadana ha d'incloure tota la informació necessària amb relació a:

a) El col·lectiu o col·lectius convidats a participar.

b) Els objectius del procés, que han d'especificar clarament quina és l'actuació pública que se sotmet a la consideració ciutadana.

c) Les diverses alternatives que planteja la institució convocant, si n'hi ha.

d) La documentació i la informació necessàries per a poder formar-se una opinió.

2. La convocatòria i la informació a què fa referència l'apartat 1 s'han de difondre públicament de manera clara i fàcilment intel·ligible i han d'ésser també difoses i accessibles per mitjà del web institucional corresponent.


Article 48. Aportació de propostes

1. La convocatòria dels processos de participació ciutadana ha d'establir un termini perquè les persones que hi poden participar puguin fer llurs aportacions i propostes.

2. El termini a què fa referència l'apartat 1 no pot ésser inferior en cap cas a trenta dies.

3. Les aportacions i propostes es poden presentar per qualsevol mitjà legalment establert i també per via electrònica, amb l'únic requisit d'identificació de la persona i sens perjudici de la verificació per part de l'administració del compte per mitjà del qual es participa.


Article 49. Valoració de les propostes

1. L'administració que ha convocat el procés de participació ciutadana ha de considerar i valorar totes les aportacions i les propostes.

2. En la fase de valoració s'ha de determinar quines aportacions i propostes es prenen en consideració i com això es concreta en l'actuació de l'administració.

3. Es poden excloure de la fase de valoració les aportacions que no tinguin relació directa amb l'objecte del procés de participació ciutadana.


Article 50. Avaluació del procés de participació ciutadana

1. L'avaluació dels resultats del procés de participació ciutadana s'ha de reflectir en una memòria final, que s'ha d'elaborar en el termini de dos mesos a comptar de la seva finalització i que ha de contenir com a mínim:

a) La descripció del procés i les seves fases.

b) Una informació quantitativa i qualitativa de la participació que hi ha hagut i de les aportacions que s'han rebut.

c) La metodologia emprada en el procés de participació ciutadana i en la fase de valoració.

d) Una valoració global del procés i dels seus resultats.

2. La memòria final d'avaluació s'ha de fer pública al web institucional de l'administració convocant i s'ha de