Pàgina:Llei 10 2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana (2014).pdf/8

De Viquitexts
Aquesta pàgina ha estat revisada.



Article 17. Funcions de la comissió de seguiment

1. Corresponen a la Comissió de Control les funcions següents:

a) Garantir el bon desenvolupament de les fases de la consulta d'acord amb la normativa, les regles específiques de la consulta i els criteris interpretatius fixats per la Comissió de Control.

b) Fer les operacions de recompte, aixecar acta dels resultats que li corresponen i informar-ne la Comissió de Control.

c) Resoldre les queixes, consultes o incidències que es plantegin en el seu àmbit territorial amb relació a tot el procés de la consulta en el termini de tres dies.

d) Nomenar representants, a proposta de les associacions i organitzacions interessades, perquè siguin presents en els actes de constitució de les meses de consulta, en la votació i en el recompte provisional i final.

e) Les altres que li encomanin la Comissió de Control i la normativa vigent.

2. Contra els acords de la comissió de seguiment es pot recórrer davant la Comissió de Control en el termini de dos dies hàbils a comptar de l'endemà de la data de l'acord.


Article 18. Causes d'inelegibilitat i incompatibilitat

No poden ésser designats membres de la Comissió de Control ni de les comissions de seguiment les persones que estiguin incloses en algun dels supòsits a què fa referència l'article 31.2.


Article 19. Definició i composició de les meses de consulta

1. Les meses de consulta són els òrgans davant els quals s'efectua la votació en les seves modalitats de votació presencial ordinària i de votació electrònica presencial.

2. L'òrgan convocant de la consulta ha de publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb les regles específiques de la consulta, el nombre de locals i meses de consulta, i també el seu àmbit territorial.

3. Cada mesa de consulta està formada per un president i dos gestors, designats per sorteig públic fet per l'òrgan convocant d'entre les persones majors d'edat inscrites en el registre de participants de la mesa de consulta corresponent.

4. En el cas que es constitueixin meses de consulta a l'estranger, aquestes meses han d'estar integrades per tres membres designats per sorteig d'entre les persones que integrin el registre de participació de la comunitat catalana a l'exterior on tingui lloc la votació.

5. En el mateix sorteig en què es designen el president i els gestors de cada mesa de consulta, s'han de designar també dos suplents per a cada gestor i dos per a cada president de mesa.

6. Els sortejos per a designar els presidents i els gestors de les meses de consulta s'han de fer en el termini dels vint dies posteriors a la convocatòria i les designacions s'han de notificar a les persones interessades i a les comissions de seguiment competents.

7. Les persones escollides per sorteig com a membres de les meses de consulta, tant titulars com suplents, poden renunciar a formar-ne part en el termini que estableixin les regles específiques de la consulta. La renúncia s'ha de comunicar mitjançant un escrit adreçat a la comissió de seguiment corresponent.

8. Les regles específiques de la consulta han d'establir les mesures necessàries per a constituir les meses de consulta quan entre titulars i suplents no se'n puguin cobrir tots els llocs.

9. Les organitzacions admeses al procés de consulta poden tenir representants en les meses de consulta, que poden ésser presents en els actes de constitució, votació i recompte i poden presentar al·legacions, si escau.


Article 20. Funcions de les meses de consulta

1. Corresponen a les meses de consulta les funcions següents: