Pàgina:Obras de Ausias March (1884).djvu/9

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.A LO RAT-PENAT
Societat d' amadors de les glories de Valencia
y son antich realme.
___________

Excm. Senyor: 


 La organisació de la societat Lo Rat-Penat, la restauració dels Jochs Florals y la justa y noble afició despertada entre mos compatricis los distingits poetas valencians moderns, à trobar en nostra llengua patria, n' es lo que m' han mogut á donar publicitat á las obras de nostre compatrici lo famós y elegantíssim poeta Mossen Ausias March.
 Estas obras cada vegada que han sigut impresas ho han estat baix la protecció de personas distingidas. Avuy al reimprimirlas, desitjo posarlas al amparo de la societat que V. E. tan dignament presideix, si es que la societat Lo Rat-Penat se digna honrar al mestre de nostres poetas Ausias March y á mí, admetent la dedicatoria de las citadas obras.
 Ningú mellor que la societat, que es lo fidel guardia de las glorias valencianas, pot apreciar en son just valor la intenció que 'm guía al portar á terme la publicacio d' eixas obras. Mon anhel no es altre que lo de donar mes gloria al pais ahont vaig neixer y que, sens deixar de ser espanyol, no s' avergonyeix de esser valenciá.

 Lluny de desdenyarse, donchs, la societat que V. E. presideix ab tant gran zel, de admetre esta dedicatoria, crech de tot cor que es dignará aceptarla, honrant al poeta que meresqué lo sobre nopi de Petrarca Valenciá.


Excm. Senyor.
De V. E. S. H. y R. S.
Francesch Fayos Antony.

 Barcelona 18 Novembre de 1883.

 Excm. Senyor President de la Societat valenciana «Lo Rat-Penat».