Pàgina:Obres completes de Emili Vilanova. Volum V (1906).djvu/57

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


re tan contrari y la manera de pensar tan apartades l'una del altre, may s'avenían, y les reflexions que'm feyan se les disputavan, havèntseles tots dos y a mi'm dexavan estar en pau.
 —Si ha de seguir les teves màximes, serà un Maginet tota sa vida,—deya'l pare; y dirigíntsem ab molta formalitat, afegía:—lo marit ha de tenir fumillos y caràcter, per que a casa seva vaja tot dret com un vímet. Si la Mariona té quatre parells de dobles de quatre, tant duenyo'n seràs tu com ella. L'home no té d'esser un zero a l'esquerra, estàs Biel? No't decantis may, sobre tot; rigor de casat, cara ferrenya, qu'a la primera qu'amollis ja estaràs compost per sempre y't faràn anar com un saltamartí. No siguis mieta, que les dònes fan com la mar; moxet, moxet, sempre soscavan. Devant de la muller hi has de fer sempre l'home: serio, tivat.
 —Just, que no t'emmatxuquis,—responía la mare ab to mofero.—Quan arribis a casa, li fas agafar la forqueta ò l'estrenyinador pera que't fassi'l saludo malitar. ¡Ay, senyor,