Pàgina:Parlament del president Puigdemont en l'acte de presa de possessió com a 130è president de la Generalitat.pdf/2

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.

esperances que té dipositades, no li podem dir mirant els ulls de la gent que li garantim tot això sinó que canviem les eines de què disposem. Perquè amb el que ens han deixat no ho podem fer, estem ofegats i humiliats financerament, estem desatesos per les inversions de l'Estat, estem menystinguts en la nostra identitat i les nostres llengües. Per tant, ens cal l'eina que permeti al Govern garantir tot això. Tanmateix, com a president de la Generalitat és cert que això no ho podem fer de qualsevol manera. És més, jo no ho faré de qualsevol manera. És més, jo no permetré que es faci de qualsevol manera. Ho farem molt bé.

Presideixo una institució que ha rebut un encàrrec parlamentari el passat diumenge deu de gener i, per tant, em comprometo a treballar per explicar i implicar, per preparar i garantir, per estabilitzar i asserenar. Explicar i implicar, ens hem d'explicar més, ens hem d'explicar millor i ens hem d'explicar a més gent. Cert. Ens hem d'implicar més, ens hem d'implicar millor i hem d'implicar a més gent. També.

Alhora, preparar i garantir, hem de completar tots els treballs per desplegar el pla de Govern en tots els seus aspectes que vaig anunciar en el meu discurs d'investidura i alhora hem de garantir la solvència jurídica de totes i cadascuna de les decisions que prendrem. I finalment, estabilitzar i asserenar, que vol dir consolidar les majories fonamentals que ho facin possible i que garanteixin l'estabilitat al Govern perquè les puguin desenvolupar i contribuir, i jo m'hi comprometo personalment, que el debat es desplegui amb el màxim respecte i la màxima serenor.

Em disposo des d'ara a servir a aquests grans propòsits, i ho faré amb treball i amb diàleg, perquè no hi ha res que em motivi tant com poder respondre a les expectatives de la gent. Hi ha un líder polític proper, no ideològicament però si territorialment, que té una frase de capçalera, una idea que comparteixo: "imposible es solo una opinión". La retindrem, però alhora jo també me n'estimo una altra per fer tot això, que és una que defineix Gaziel. L'admirat, recomanable Gaziel deia, i m'ho aplico: "sóc fal·lible, però insubornable".

Moltíssimes gràcies. Assumeixo el mandat del Parlament de Catalunya amb un gran honor. Visca Catalunya!