Pàgina:Sanch Nova (1900).djvu/327

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


bona voluntat y l'ajuda del comú? No tenim més qu'enemichs ò indiferents, y fins els pochs que per obligació ò per bondat de cor ens ajudan, de segur que cada un d'ells té un capítol de queixes y recriminacions amagat á dins del pit. Ara les toquem les conseqüencies d'un sistema d'aislament y d'egoismes.

Serra Bruna, 14 d'Octubre.

 Jo no sé pas avenirmhi ab aquesta vida de reclusió forsosa; jo, que ni ab el pensament he fet mal á ningú, no puch concebir que ningú me n'hagi de fer á mí. Per això avuy, diumenge, malgrat les advertencies d'en Basi, ab la Loreto y la Mariagna ens hem escapat al poble pera assistir al ofici com de costum.

 Hem quedat sorpreses al veure al Cerdá, rodejat de la Junta, ocupant el banch del Ajuntament. Son posat de pocavergonya demostrava bé que no era la devoció ni'l respecte al acte lo que li portava, sinó més bé una ostentació d'autoritat y de despreocupació.

 Acabat l'ofici, se n'es entrat á la sagristía, á demanar al senyor Rector ò, mellor dit, á manarli, que comparegués á la plassa pera benehir l'arbre de la llibertat, que solemnemeiit amivan á plantar. Mossen Joan li ha fet de contesta que, sense voler escatirli sa autoritat,