Pàgina:Viatjes de Ali Bey el Abbassi (1888).djvu/377

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.
CAPÍTOL XVPelegrinació á Aarafat. — Gran reunió de pelegrins. — Descripció d' Aarafat. — Sultá y exércit dels wehhabis. — Cerimonias á Aarafat. — Tornada á Mosdélifa. — Regrés y cerimonias á Mina. — Tornada á la Meca, y fí de la pelegrinació. — Apéndix á aquesta.


 S' havia fixat pera 'l dimars 17 de Febrer lo gran dia de la pelegrinació á la montanya d' Aarafat. Jo vaig sortir la vigilia á la tarde en una schevria posada dalt d' un camell, del mateix modo que á ma arribada de Djedda.
 Unas duas horas després vaig passar per devant del cuartel dels guardias negres y mogrebins, situat á la extremitat N. de la ciutat.
 Desde allí, prenent per l' E.., en pochs minuts vaig ser devant d' una gran casa de camp del scherif, y un quart d' hora després vaig descubrir la célebre montanya Djebel Nor, es á dir montanya de la Llum, hont l' àngel Gabriel entregá al més gran dels profetas lo primer capítol del Corán. Dita montanya s' eleva en figura de pá de sucre, aislada sobre las demés que la rodejan. Hi havia en altre temps una capella en lo cim y era una de las estacions de la pelegrinació; mes los wehhabis després d' haverla arruinat, han posat una guardia al peu de la montanya pera impedir que 'ls pelegrins pujin á fer oracions, que Abdulwehhab ha declarat supersticiosas. Segons me contaren s' hi pujava per grahons oberts á la roca. Com dita montanya queya á un quart de lleuga sobre la esquerra, sols la vaig veure al passar ab la munió de pelegrins.
 Seguint lo camí cap al ESE, vaig veure á tres quarts de tres una petita deu d' aygua dolsa ab son receptácle d' obra, y poch després vaig entrar á Mina. Lo primer objecte que 's veu al entrar en lo poble es una font, devant de la qual hi ha una fábrica antiga, construhida segons diuhen, per lo dimoni.