Un Enemic del Poble/8

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca


Versió 2006 [1] Versió 1917 (original) [2]

Fem coses. A aquells que no fan res mai no els tinguem en compte, si no és per di'ls-hi això: FEU COSES O CALLEU. NO SIGUEU EL FEMER QUE DESTORBA EL VIANANT. I si volen parlar, no els admetem disputes. Fem coses.

No sempre és bo posar-se en evidència: els llops ens volten. Per a que no se'ns mengin, caldrà que algunes voltes ens confonguin amb llops. Ésser bo ja és perill. Moltes vegades, després de fer el bé, apretarem a córrer. No ens ho perdonarien.

Fem coses. A aquells que no fan res mai no els tinguem en compte, si no és per dils-hi això: FEU COSES O CALLEU. NO SIGUEU EL FEMER QUE DESTORBA AL VIANANT. I si volen parlar, no els admetem disputa. Fem coses.

No sempre es bo posar-se en evidencia: els llops ens volten. Per a que no se'ns mengin, caldrà que algunes voltes ens confonguin amb llops. Ésser bo ja és perill. Moltes vegades, després de fer el bé, apretarem a córrer. No ens ho perdonarien.

Fonts[modifica]

  1. Joan Salvat-Papasseit - Obra Completa, edició a cura de Carme Arenas Noguera, Cercle de Lectors / Galàxia Gutenberg, 2006
  2. http://mdc.cbuc.cat/cdm4/document.php?CISOROOT=/portalarca&CISOPTR=33913