Viquitexts:Càpsula del temps

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Càpsula del temps.svg
La càpsula del temps
Centre de control de Viquitexts
L'inexorable pas del temps acumula esdeveniments arreu del món. A la Viquipèdia i als seus projectes germans, però, la càpsula del temps del coneixement lliure ha quedat atrotinada i ens cal ajuda per verificar-hi i reordenar-hi les efemèrides de la història. Et necessitem!
Placa de la impremta
A Viquitexts, la càpsula del temps té un compartiment electrònic d'impressions i manuscrits escanejats. Transcriviu o valideu les obres literàries de personatges que celebrin un aniversari notable per encapsular-kes al xip corresponent! A continuació us fem algunes propostes d'edició. No us oblideu d'afegir l'etiqueta #capsulatexts al resum d'edició o els vostres canvis no s'encapsularan!


Obres per transcriure i encapsular relacionades amb autors del mes de febrer:

De Josep Torras i Bages (mort el 7 de febrer de 1916 a Vic)
Obra amb 483 pàgines per revisar i validar, força incomplet ara mateix.


De Joan Alcover i Maspons (mort el 26 de febrer de 1926 a Palma)
Obra força avançada, amb la meitat de pàgines que només cal validar.

Emojione BW 002A.svg  Dial Asterisc: Dubtes o qüestions?
Participants

Transcorregudes unes hores des de l'inici del concurs, es generarà una taula automàtica amb el vostre nom d'usuari, totes les contribucions que hagueu desat amb l'etiqueta #capsulatexts al resum de modificacions i la puntuació d'aquest mode. No patiu, la vostra participació queda registrada des la vostra primera edició!

Participant Articles Nombre d'edicions Octets totals
KRLS (discussió contribucions registre) La tradició catalana/Pròleg, La tradició catalana/Introducció 3 371
Informació addicional
De què va això?

Imagina't una càpsula del temps que expliqués la història del món de manera sintètica i fos el punt d'entrada de molta més informació contextualitzada. I que aquesta càpsula fos en la teva llengua, disponible lliurement i que, a més a més, fos la màquina més consultada per aquest propòsit. Què faries si estigués mig espatllada? Hi ajudaries amb el teu tornavís per arreglar-la?

Doncs bé, un dels àmbits més crítics de la Viquipèdia i dels projectes germans Wikimedia en català són les efemèrides. Actualment, els articles contenen molts fets no referenciats o imprecisos, hi manquen esdeveniments destacats i algunes temàtiques estan força infrarrepresentades. En una etapa de la història en què la informació cal que sigui precisa i traçable, és crucial refer la qualitat d'aquestes entrades i millorar la porta d'entrada al projecte per resseguir el passat i saber d'on venim. Participeu del concurs anual 2020 dels projectes germans Wikimedia en català afegint-hi efemèrides referenciades i amb un nou format gamificat!


Com hi puc participar?

Hi pots participar de moltes maneres diferents! El denominador comú és que cal afegir efemèrides referenciades sobre contingut admissible. A cadascun dels blocs de sobre hi ha més informació, però a grans trets:

  • Mode tradicional L'objectiu és millorar els articles de cada mes a la Viquipèdia.
  • Mode temàtic Durant dos mesos hi haurà una temàtica proposada. L'objectiu és afegir tantes efemèrides relacionades amb aquest tema en qualsevol article de la Viquipèdia sobre dies.
  • Mode projectes germans L'abast d'aquest viquiprojecte inclou Viquidites i Viquitexts. Afegiu refranys, frases fetes, citacions cèlebres i altres parèmies a Viquidites sobre dies, mesos o personatges que celebrin un aniversari destacat, o col·laboreu a Viquitexts transcrivint-hi o validant-hi obres literàries de personatges que celebrin un aniversari notable.
  • Mode passatemps Jugueu a Wikidata.


Ara sou al mode «projectes germans» del Centre de Control de Viquitexts.
Aneu al Centre de Control de la Viquipèdia per accedir a la informació completa dels altres modes del concurs


Informació addicional

Emojione BW 1F4C5.svg  El concurs tindrà lloc des de les 00:00 UTC+1 del 6 de febrer fins a les 23:59h UTC+1 del 31 de desembre de 2020.
Emojione BW 1F464.svg  Requisits
Només heu de disposar d'un compte d'usuari. Si no en teniu un, feu clic aquí. El procediment és senzill i gratuït.

Emojione BW 1F516.svg  Puntuació

  • +2 punts, a Viquitexts, per pàgina revisada d'una obra d'un autor nascut o mort aquell mes.
  • +0,5 punts, a Viquitexts, per pàgina validada d'una obra d'un autor nascut o mort aquell mes.


Premis

Trophy (61715) - The Noun Project.svg  Cada mode diferent té premis diferents:

  • Mode projectes germans El guanyador (si té més de 50 punts) rebrà un llibre i un quadre emmarcat amb el passatge del llibre o citació que esculli l'usuari. S'atorgarà cada 3 mesos.

A més a més, al final de l'any s'atorgarà un premi exclusiu especial al guanyador amb més punts totals. La classificació global final es donarà a conèixer a la fi del concurs!


Coordinació
Amical Wikimedia logo.svg

Aquest concurs està organitzat i coordinat per Amical Wikimedia. Està integrat en el programa marc de Suport a la Comunitat i també en el programa de Projectes Específics.

Càpsula del temps.svg

Centre de Control Principal de la Viquipèdia