Discussió:Manifest comunista

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

Textinfo[modifica]

Informació sobre l'edició de Manifest comunista

Edició: Al pdf http://www.revoltaglobal.cat/IMG/pdf/form_manifestcomunista.pdf diu "Editat en versió electrònica el novembre de 1998, http://www.estelnet.com/psan/manifest". No existeix aquesta darrera web però si una semblant del PSAN: http://www.psan.net/manifest/intro.html. La traducció és de Jordi Moners i Sinyol, amb revisió de Manuel Sacristán. www.revoltaglobal.net té llicència Cc-by-sa-2.5, i http://www.psan.net no la hi explicita. Asumirem Cc-by-sa-2.5


Font: veure apartat "Edició".


Col·laborador(s): 83.36.232.41, 83.45.152.164, Aleator


Nivell de progrés: 100%.svg


Notes : Una altra traducció al català, de Carles Castellanos, està disponible a http://www.defensadelaterra.org/Soc/manifestcom.htm, de llicència desconeguda.
La traducció del Grup de Traductors de la Fundació Friedrich Engels, amb canvis notables, i disponible a http://www.militant.cat//pdf/texto_manifest_comunista_catal_.rtf, té © (Fundación Federico Engels), i explicita "Primera edició en català: abril 2005"
Dintre de "Burgesos i proletaris" hi ha un error tipogràfic tant a http://www.psan.net/manifest/1.html com a http://www.revoltaglobal.cat/IMG/pdf/form_manifestcomunista.pdf, dons hi ha un pàrraf extra que és una fusió del pàrraf que comença amb "En la mateixa mesura que es desenvolupa..." i el que comença amb "A causa de la divisio del treball...". El fragment corromput l'he esborrat, prèvia consulta de versions en altres llengües.


Revisat i corregit per : Aleator