Viquitexts:La taverna

De Viquitexts
Salta a: navegació, cerca


Nuvola apps kteatime.pngLa Taverna dels ViquitextsNuvola apps kteatime.png

La Taverna de la Viquipèdia
Benvinguts i benvingudes a la nostra Taverna, el lloc de trobada virtual de tothom, així com un espai per a distreure'ns i crear-hi un ambient de bon rotllo. Ací parlem sobre afers que concerneixen tothom, però, si teniu alguna cosa a dir específicament sobre un text o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió. Podeu llegir i contestar les converses ja iniciades lliurement.
Per afegir un nou comentari, premeu el següent botó:


Si us plau, per a evitar malentesos, signeu sempre els vostres missatges al final de la vostra intervenció amb el codi --~~~~ (penúltim botó de la barra d'edició de la pàgina "edita").

Nuvola apps kteatime.png
Taverna de ...
Commons-logo.svg
... Commons
Viccionari.png
... Viccionari
Wikiquote-logo.svg
... Viquidites
Wikibooks-logo.svg
... Viquillibres
Wikinews-logo.svg
... Viquinotícies
Wikipedia-logo-v2.svg
... Viquipèdia
Wikisource-logo.svg
... ViquitextsMissatges anteriors (arxivats): Anteriors a 2007 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017


Feliç 2018[modifica]

Les converses anteriors han quedat arxivades a Viquitexts:La taverna/2017. Bon any 2018! -Aleator 19:43, 4 gen 2018 (CET)

Actes de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament[modifica]

Bon any!. Trobeu que aquests documents https://www.parlament.cat/web/documentacio/altres-publicacions/altres-sessions/index.html estan exclosos de la LPI. A priori, al ser un acte oficial del Parlament queda exclòs dels drets de la propietat intel·lectual però veig que els PDFs són de la versió impresa. A veure que n'opineu. Per altra banda, no sé si és més pràctic carregar el document sencer a commons o "trossejar-lo" per autor dels discurs; en el cas anterior, tenim Guardiola, Terribas i Evarist Murtra. Salut! --Docosong (discussió) 20:04, 13 gen 2018 (CET)

Ei, com anem! Jo diria que són admissibles. He mirat un PDF i no hi porta cap llicència ni copyright, ni al contingut ni a les metadades. He mirat l'avís legal de la web, i hi veig bastanta compatibilitat amb la CC BY SA: la informació continguda pot ser reutilitzada; no cal autorització ni pagament; exigeix que no s'alteri el sentit, que no es presenti com una versió oficial ni feta amb la col·laboració o aval del Parlament, que s'identifiqui al Parlament com a font, que s'especifiqui la data... Hi posa limitacions a "la reutilització d'alguns documents i elements gràfics", els quals poden indicar les limitacions i/o les llicències. Sent conscient el Parlament del funcionament de la propietat intel·lectual, en no marcar res al PDF, ho interpreto com que està inclòs a l'article 13 de la LPI.
Sobre trossejar o no, no sé com de gran són els fitxers, però tenim les "seccions" que permeten extreure molts fragments a partir d'un únic fitxer (més info a Ajuda:Inclusió de seccions mitjançant marques). Salutacions. -Aleator 00:29, 16 gen 2018 (CET)
El que em preocupa més és el depòsit legal que apareix als PDFs però tens raó que no hi ha cap marca de copyright com en aquest cas. El problema de l'avís legal del Parlament és que no queda tan ben definit com l'avís legal de la Generalitat, sobretot en l'apartat de la transformació de l'obra, i probablement no passaria el filtre de commons. Hi ha hagut una discussió interessant sobre aquest aspecte. Però al cap i a la fi, queda l'article 13 de la LPI. Anirem fent! --Docosong (discussió) 02:34, 16 gen 2018 (CET)

Barra d'eines obsoleta[modifica]

Hola! Si ningú hi veu inconvenients, en uns dies procediré a eliminar el desplegable de l'"Edittools". L'"Edittool" és el conjunt d'enllaços que apareix quan s'edita una pàgina i que permet afegir caracters especials o codi wiki fent un clic a sobre d'ells. El desplegable al que faig referència és el que fa aparèixer caracters grecs, fonètics, àrabs, ciríl·lics, etc. Per què?

  1. perquè no funciona. A Viquipèdia i a Viccionari s'ha canviat per un giny anomenat MediaWiki:Gadget-charinsert-core.js, però m'estimo més no crear nou codi per les següents dues raons.
  2. perquè ja existeix el nou editor que ho fa molt millor i és més complet (cal activar l'opció "Habilita la barra d'eines millorada" de les preferències d'usuari)
  3. perquè alleugerarà el codi que es carrega amb cada pàgina: s'eliminarà el codi de la secció "Menú d'edició" de MediaWiki:Common.js i MediaWiki:Edittools quedaria sense els desplegables (fonètica, grec, etc.). -Aleator 18:49, 2 feb 2018 (CET)
Perfecte!--KRLS (discussió) 00:48, 3 feb 2018 (CET)
Fet! -Aleator 21:44, 17 feb 2018 (CET)