Viquitexts:La taverna/2019

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Siusplau, No editeu aquesta pàgina !
Aquesta pàgina conté informació arxivada que s'ha guardat com a referències històriques de Viquitexts. Si voleu discutir d'algun dels temes que aquí s'exposen, siusplau feu-ho a La taverna.


Feliç 2019[modifica]

Les converses anteriors han quedat arxivades a Viquitexts:La taverna/2018. Bon any 2019! -Aleator 21:32, 1 gen 2019 (CET)Respon[respon]

Bon any a tothom! --Docosong (discussió) 13:05, 10 gen 2019 (CET)Respon[respon]

FileExporter beta feature[modifica]

Johanna Strodt (WMDE) 10:41, 14 gen 2019 (CET)Respon[respon]

No editing for 30 minutes 17 January[modifica]

You will not be able to edit the wikis for up to 30 minutes on 17 January 07:00 UTC. This is because of a database problem that has to be fixed immediately. You can still read the wikis. Some wikis are not affected. They don't get this message. You can see which wikis are not affected on this page. Most wikis are affected. The time you can't edit might be shorter than 30 minutes. /Johan (WMF)

15:47, 16 gen 2019 (CET)

Pla estratègic d'Amical Wikimedia 2019-2024[modifica]

Hola a tothom,

Durant l'assemblea d'Amical Wikimedia del proppassat dissabte 19 de gener es va ratificar la proposta de procediment i cronologia per a definir els principis, les prioritats i els objectius de l'associació a curt i llarg termini, que vindran sobretot marcats per la creació d'un nou Pla Estratègic per als propers cinc anys, del 2019 al 2024.*

El pas preliminar seria la creació d'una Comissió d'Estratègia, que el 10 de febrer publicaria a Meta-Wiki la Fase 1. Aquesta consistiria en una primera ronda participativa i oberta, no només als socis, sinó també a la resta de comunitat viquimedista i no viquimedista que pugui ser-hi interessada.

Ara mateix necessitaríem que totes aquelles persones que us animeu a participar en aquesta Comissió d'Estratègia envieu un correu electrònic a la junta entrant d'Amical Wikimedia - amical @ wikimedia.cat - per tal d'establir conjuntament unes metodologies de treball per als propers passos.

Podeu fer-nos arribar a l'adreça anterior també propostes de persones que cregueu que podrien aportar un valor afegit a tot aquest procés.

Comptem amb la vostra participació i comentaris!


Junta d'Amical Wikimedia


  • El pla estratègic determina principis, prioritats i objectius que haurien de ser prou amplis per acomodar-se a un interval de temps com el que tractem: 5 anys. D'aquest se'n concreten a continuació plans d'activitats, que són les accions i indicadors concrets que es plantegen a nivell anual.

Com a referència, podeu veure el pla estratègic 2014-2018:

https://meta.wikimedia.org/wiki/Amical_Wikimedia/Strategic_Plan_2014-2018

I un pla d'activitats, el del 2018:

https://meta.wikimedia.org/wiki/Amical_Wikimedia/Activities_Plan_2018


--Toniher (discussió) 18:05, 23 gen 2019 (CET)Respon[respon]


Hola a tothom,


com vam avançar en un anterior missatge, ja hem entrat en la Fase 1 del nou Pla Estratègic d'Amical Wikimedia per als cinc anys vinents, del 2019 al 2024.


El pla estratègic és un document de gran importància per a l'associació i determina principis, prioritats i objectius, que haurien de ser prou amplis per acomodar-se als pròxims 5 anys. A partir d'aquest se'n concretaran altres fites, com ara els plans d'activitats, que són les accions i indicadors concrets que es plantegen anualment.


Durant aquestes darreres setmanes una desena de persones hem estat elaborant una base inicial a partir de la qual poder ajudar a tothom qui hi vulgui participar fer sentir la seva veu sobre com ha de ser i treballar Amical Wikimedia en els pròxims anys.


Podeu consultar-la a:

https://meta.wikimedia.org/wiki/Amical_Wikimedia/Pla_estrat%C3%A8gic_2019-2024


Als diferents blocs de la proposta de participació, anomenats orientativament: Comunitat, Comunicació, Contingut, Usabilitat i Lectures, hi podeu trobar diferents preguntes per animar al debat i una secció lateral en forma de semàfors on es valora com s'ha desenvolupat la tasca de l'associació respecte al pla estratègic anterior.


Us animem a aportar-hi el vostre parer i expertesa fins al 15 de març, quan a partir de llavors ja començaria a elaborar-se una primera versió del document definitiu. No dubteu a fer-ho arribar a altres persones o entitats, no necessàriament viquimedistes, que creieu que puguin aportar-hi també el seu coneixement o opinió.

Hi esperem la vostra participació!


Comissió d'Estratègia d'Amical Wikimedia


--Toniher (discussió) 13:09, 11 feb 2019 (CET)Respon[respon]


S'ha demanat inclusió d'un bàner per a la participació a CentralNotice en els propers dies: https://meta.wikimedia.org/wiki/CentralNotice/Request/strategy-amical-2019 --Toniher (discussió) 00:46, 27 feb 2019 (CET)Respon[respon]

Portada[modifica]

En KRLS em va dir de fer una versió de la portada que s'adapti a mòbils i he fet això. Com ho veieu? Faig ping als habituals @Docosong, Aleator: --Townie (discussió) 23:03, 28 gen 2019 (CET)Respon[respon]

Hola! Gràcies per l'esforç. A mi em sembla perfecte. Esperem un parell de setmanes o axí i, si ningú hi veu objeccions, fem el canvi de Portada. -Aleator 22:56, 29 gen 2019 (CET)Respon[respon]
Genial Townie! A mi m'agrada.--KRLS (discussió) 13:02, 31 gen 2019 (CET)Respon[respon]
Nova portada! Espero no haver trencat res :) Gràcies Townie! -Aleator 17:29, 4 març 2019 (CET)Respon[respon]

Noves partitures[modifica]

Després d'unes llaaaaaaargues vacances torno a la càrrega fent partitures. Si algú pot anar revisant-les i em comenta algun canvi que s'hagi de fer. Per ara he fet El testament d'Amèlia i següents --Anskar (discussió) 01:30, 4 feb 2019 (CET)Respon[respon]

Genial! Bentornat.--KRLS (discussió) 16:29, 11 feb 2019 (CET)Respon[respon]
És una melodia bonica, gràcies.--Micru (discussió) 08:33, 19 feb 2019 (CET)Respon[respon]

Talk to us about talking[modifica]

Trizek (WMF) 16:00, 21 feb 2019 (CET)Respon[respon]

Tancada de la Viquipèdia i dels projectes germans; manifest contra l'article 13[modifica]

Bon dia,

A la taverna de la Viquipèdia estem debatent la possibilitat de fer una tancada de tots els projectes Wikimedia en català durant 3 dies, seguint la línia d'oposició del moviment Wikimedia aquests darrers mesos.

La proposta afectaria la Viquipèdia i tota la resta de projectes germans, també Viquitexts. Participeu-hi aquí. Xavi Dengra (MISSATGES) 11:50, 21 març 2019 (CET)Respon[respon]

A indicacions del Pere en aquella presa de decisions. No estic d'acord que la decisió presa allà afecti a aquest projecte.--KRLS (discussió) 13:07, 23 març 2019 (CET)Respon[respon]

Read-only mode for up to 30 minutes on 11 April[modifica]

12:56, 8 abr 2019 (CEST)

Wikimedia Foundation Medium-Term Plan feedback request[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

The Wikimedia Foundation has published a Medium-Term Plan proposal covering the next 3–5 years. We want your feedback! Please leave all comments and questions, in any language, on the talk page, by April 20. Gràcies! Quiddity (WMF) (talk) 19:35, 12 abr 2019 (CEST)Respon[respon]

Ajuda llibre en PDF[modifica]

Hola,

És el primer cop que penjo un llibre aquí. N'he penjat aquest: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ramell_de_felicitacions_i_poesies_escolars.pdf I les pàgines del llibre no es veuen bé. Surten com si fos doble pàgina però no ho és. Quan es mira el fitxer amb un lector de PDF normal no passa això i es veu perfectament. Quan intento corregir les pàgines del llibre amb l'OCR em surt l'OCR de dues pàgines: la que es veu i la que següent. Algú sap com solucionar-ho i em podria ajudar?

Gràcies, --Carlospino (discussió) 19:47, 25 abr 2019 (CEST)Respon[respon]

Hola! Benvingut! Jo tampoc acabo d'entendre què li passa al fitxer. Amb el visor PDF del meu navegador es veu bé, i amb el lector de PDF que tinc (Sumatra PDF) també. Pero les miniatures tenen alguna cosa estranya tant a les pàgines de transcripció com al visor de Commons (exemple). Donat que no estan afectats altres fitxers, diria que és cosa exclusiva d'aquest i que va ser convertit a PDF amb aquesta característica. La solució crec que passaria per tornar a convertir a PDF la digitalització. Salutacions! -Aleator 00:42, 27 abr 2019 (CEST)Respon[respon]

Élection communautaire au Conseil d'administration de Wikimédia France[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

Ce message est déposé ici car Wikimédia France a identifié la langue de votre projet comme étant une des langues de France.
This message is posted here because Wikimedia France has identified the language of your project as being one of the languages ​​of France.

Bonjour à toutes et tous,

Le 23 février dernier l'association Wikimédia France s'est dotée de nouveaux statuts. Dorénavant, un siège du Conseil d'administration de Wikimédia France est réservé à une personne désignée par la communauté des contributeurs aux différents projets Wikimedia[1].

Wikimédia France est une association à but non lucratif, de type loi 1901, qui soutient et promeut les différents projets Wikimedia en France mais n'exerce aucun rôle éditorial ni aucun rôle d'hébergeur de ces projets. Elle est juridiquement indépendante des projets et de la Wikimedia Foundation.

Néanmoins, il est sûr que la notoriété de l'association est entièrement issue de celle des différents projets, ce qui détermine en grande partie sa capacité à rencontrer les acteurs institutionnels et associatifs et à attirer la générosité du public. D'autre part, les marques, les logos et un peu moins de la moitié des ressources de Wikimédia France[2] sont issues d'un accord avec la Wikimedia Foundation, organe central du mouvement wikimédien. En bref, l'essentiel de la capacité d'action de Wikimédia France est rendu possible grâce à votre travail. C'est pourquoi Wikimédia France a pensé qu'il est légitime qu'une personne désignée par la communauté des contributeurs puisse siéger à son Conseil d'administration. Une fois désignée, la personne sera formellement investie en novembre par un vote de l'Assemblée générale de l'association, seule instance souveraine en cette matière. En tant que membre du Conseil d'administration, la personne choisie pourra exercer les rôles de contrôle, de gestion et de conseil stratégique pour l'association[3].

Le dépôt des candidatures sera possible à partir du 1er septembre 2019 et le vote sera ouvert du 20 au 30 septembre 2019.

Toutes les informations utiles (calendrier détaillé, droit de vote, conditions d'éligibilité, etc.) sont à retrouver sur m:Wikimédia France/Gouvernance/Siège_communautaire. Fin août / début septembre, une session « posez toutes les questions que vous voulez » (ask me everything), sera organisée en ligne pour répondre aux diverses interrogations.

Enfin, Wikimédia France souhaite mettre en place une commission électorale recueillant et validant les candidatures et surveillant ce processus électoral. Si la fonction vous intéresse, vous pouvez vous signaler à election﹫wikimedia.fr

VIGNERON (discussió) 12:31, 15 jul 2019 (CEST)Respon[respon]

  1. https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikim%C3%A9dia_France/Gouvernance/Si%C3%A8ge_communautaire
  2. Ventilation ressources, d'après le budget prévisionnel 2019-2020 : 1 054 600 euros de recettes totates, dont 450 000 (43 %) de la Wikimedia Foundation, 435 000 de dons, 100 000 de mécénat, 10 000 d'adhésion, 1 500 de frais financier, 35 100 de reprises sur engagements restant à réaliser et 23 000 de transfert de charges.
  3. https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikim%C3%A9dia_France/Guide_du_conseil_d%27administration

Update on the consultation about office actions[modifica]

Hello all,

Last month, the Wikimedia Foundation's Trust & Safety team announced a future consultation about partial and/or temporary office actions. We want to let you know that the draft version of this consultation has now been posted on Meta.

This is a draft. It is not intended to be the consultation itself, which will be posted on Meta likely in early September. Please do not treat this draft as a consultation. Instead, we ask your assistance in forming the final language for the consultation.

For that end, we would like your input over the next couple of weeks about what questions the consultation should ask about partial and temporary Foundation office action bans and how it should be formatted. Please post it on the draft talk page. Our goal is to provide space for the community to discuss all the aspects of these office actions that need to be discussed, and we want to ensure with your feedback that the consultation is presented in the best way to encourage frank and constructive conversation.

Please visit the consultation draft on Meta-wiki and leave your comments on the draft’s talk page about what the consultation should look like and what questions it should ask.

Thank you for your input! -- The Trust & Safety team 10:02, 16 ago 2019 (CEST)

New tools and IP masking[modifica]

16:19, 21 ago 2019 (CEST)

Carles, on ets?[modifica]

Algú sap donar-me raó del Carles? Està bé? No semblen arribar-li els meus emails. Enguany proposem repetir l'experiència didàctica del curs passat, transcrivint un parell de textos del segle XIX valencià. Si el Carles no pot fer-se càrrec de fer-nos d'enllaç, potser algú altre podria? Us agrairé qualsevol informació.

Rosanna el comentari anterior sense signar és fet per Cantavella (discussió).

Hola! Endavant amb les transcripcions! Si les pàgines d'ajuda no són suficients per orientar-vos, podeu deixar els dubtes o els suggeriments a les pàgines de discussió escaients. Salutacions!-Aleator 19:51, 28 set 2019 (CEST)Respon[respon]

The consultation on partial and temporary Foundation bans just started[modifica]

-- Kbrown (WMF) 19:14, 30 set 2019 (CEST)Respon[respon]

Soc nou i no m'entere massa[modifica]

Hola! Acabe de fer la meua primera experiència a Viquitexts. Crec que tinc com dues setmanes per a fer-me una idea de com rutlla això. Aleshores, i seguint el tradicional sistema d'assaig i errada, ja m'he ficat a redactar. He fet Pàgina:Trescant per les Serres (1892).pdf/104. Pense que no he trencat res, però trobe que el color de la taula de pàgines del llibre (Llibre:Trescant per les Serres (1892).pdf) no canvia. No sé si això és normal, si cal fer alguna cosa més, o si la he liada parda. Qualsevol comentari és benvingut. B25es (discussió) 17:45, 11 oct 2019 (CEST)Respon[respon]

@B25es: Hola! Benvingut! Potser això del color és per algun problema temporal del programari que també ha detectat un altre usuari. Jo ho veig bé, però :) No l'has liada parda XDD -Aleator 20:48, 15 oct 2019 (CEST)Respon[respon]

Anunci tramitació centralnotice[modifica]

Benvolguts, seguint el protocol d'activació de centralnotice us faig saber que hem iniciat la tramitació per a que es publiquin dos anuncis sobre la Viquitrobada que afectarien aquest projecte entre el 26 d'octubre i l'1 de desembre. Tota la informació al respecte la teniu aquí i aquí. Si sou actius en projectes germans veureu que a les tavernes respectives hi ha el mateix missatge: ho he d'anunciar a tots els projectes on es voldria incidir.

Resto a la vostra disposició per qualsevol dubte o comentari! --ESM (discussió) 12:55, 15 oct 2019 (CEST)Respon[respon]

Feedback wanted on Desktop Improvements project[modifica]

09:15, 16 oct 2019 (CEST)

"Wishlist Survey" 2020: projectes germans[modifica]

Bona nit,

Avui s'ha obert el període de sol·licituds per la Wishlist Survey, l'enquesta anual que la Fundació duu a terme per saber quins aspectes tècnics vol millorar la comunitat. A diferència d'edicions anteriors, aquest any se centra només en projectes germans. Això vol dir que és una excel·lent oportunitat per millorar (o almenys expressar que es volen millores) en els aspectes tècnics d'aquest projectes, que sovint queden en segon terme.

Com que la Fundació tria les propostes basant-se en els vots que tenen, estaria bé acordar quines millores voldríeu veure als projectes germans. El termini és l'11 de novembre, però si ja teniu alguna idea no espereu a expressar-la aquí! :)

Podeu veure les sol·licituds que ja s'han presentat a Meta.--Unapersona (discussió) 20:37, 23 oct 2019 (CEST)Respon[respon]

IMPORTANT: Presa de decisions sobre el canvi de nom de la Fundació Wikimedia[modifica]

Bona vesprada,

Els viquipedistes membres d'Amical Wikimedia, i amb motiu de la preocupació creixent sobre el futur canvi de marca de la Fundació Wikimedia(WMF) a Fundació Wikipediaque afecta explícitament els projectes germans en català, hem decidit obrir la següent presa de decisions per posicionar-nos col·lectivament en l'assumpte: Viquipèdia:Presa de decisions/2019/Marca de la WMF.

S'hi tracta el procés poc democràtic, greuges a la representació oficial en català, i aspectes econòmics i de transparència que s'han considerat molt greus. Us animem a participar-hi activament i posicionar-vos per demostrar que som una comunitat activa també pel que fa als afers internacionals.

Community Wishlist 2020[modifica]

IFried (WMF) 20:30, 4 nov 2019 (CET)Respon[respon]

Viquirepte 16è aniversari - Emili Vilanova[modifica]

Enguany volem celebrar el 16è aniversari de Viquitexts amb el Viquirepte 16è aniversari, enguany dedicat a les obres completes d'Emili Vilanova (12 volums). El #Viquirepte és un concurs de transcripció i validació de planes en format concurs i s'allargarà del 20 de novembre 00 CET fins el 5 de desembre 23:59 CET i està obert als antics i als nous usuaris de la comunitat Viquitexts.--KRLS (discussió) 00:28, 20 nov 2019 (CET)Respon[respon]