Usuari Discussió:KRLS

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

Missatges anteriors: des de 2007 fins a 2019

Wikisource:News (en): April 2019 edition[modifica]

Wikisource Community Logo globe notext.svg
English Wikisource's monthly newsletter; Wikisource:News, which seeks to inform all about Wikimedia's multilingual Wikisource.
Read this issue of Wikisource:News · Discussion · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery 23:43, 31 March 2019 (UTC)
Noting that thus is one-off delivery to those listed at Wikisource Community User Group participants, and those wishing to receive further editions of the newsletter should subscribe as described in the above instructions.

La nau de veles d'or il·lustracions[modifica]

Hola noi, com anem? He vist que has carregat algunes il·lustracions del llibre a Commons. Vés amb compte perquè les il·lustracions són de Lola Anglada (Pàgina:La nau de veles d'or (1925).djvu/1) i no són de domini públic ja que va morir el 1984. És un d'aquells casos on el text i les imatges tenen drets d'autor diferents... Salut!--Docosong (discussió) 14:49, 17 juny 2019 (CEST)

El cristianisme i la vida al camp títol[modifica]

    Sisplau, ¿em podríeu esborrar la pàgina buida "El cristianisme i la vida al camp"? No ho sé fer. Si, de passada, em diguéssiu com es fa, ens estalviaríem de molestar més ningú per aquesta causa. Mercès.
    (En crear la pàgina, m'he equivocat en el títol del text --he posat "la vida al camp" en comptes de "la vida del camp"--, cosa que m'ha obligat a buidar la pàgina del primer títol perquè me l'esborreu, i n'he creat una de nova amb el segon títol, el correcte).--Jobuma (discussió) 14:02, 19 oct 2019 (CEST)
Plantilla:Pìng Esborrar una pàgina només ho pot fer un administrador, llavors ja has fet bé en enviar-me un missatge. Quan t'equivoquis en el títol, simplement busca la pestanya "Reanomena" (a dalt de l'article) i posa el títol correcte.--KRLS (discussió) 14:13, 19 oct 2019 (CEST)
Gràcies.--Jobuma (discussió) 16:39, 20 oct 2019 (CEST)

pàgines que cal anul·lar[modifica]

 Perdoneu la feina que us dono. Fent provatures m'he equivocat unes quantes vegades. Cal anul·lar les pàgines: Viquitexts:Reflexió sobre el bon ús dels estudis escolars amb vista a l'Amor de Déu // Viquitexts:Reflexions sobre el bon ús dels estudis en vista a l'Amor de Déu // L'Amor de Déu i la desgràcia // --Jobuma (discussió) 11:57, 23 oct 2019 (CEST)

Eliminades.--KRLS (discussió) 12:29, 23 oct 2019 (CEST)
Gràcies.--Jobuma (discussió) 12:44, 23 oct 2019 (CEST)

pàgina de treball[modifica]

He d'entrar una pàgina llarga i molt complexa, que em portarà dies, i necessitaria fer la feina en una pàgina de treball, no editable, per tal de fer l'edició del text només quan ja sigui complet. He vist que teniu una pàgina de proves, i hi he entrat a provar-la, però no sé si és el que em convé. ¿Com hauria de fer-ho?--Jobuma (discussió) 14:12, 10 nov 2019 (CET)

No cal que em respongueu. Em sembla que ja ho he trobat.--Jobuma (discussió) 22:01, 11 nov 2019 (CET)
Sempre pots crear-te una pàgina personal a Usuari:Jobuma/proves on fer proves.--KRLS (discussió) 13:15, 12 nov 2019 (CET)
Acabo d'entrar al Viquitexts la pàgina "Déu en Plató", on tot primer hi he posat una mena d'índex dels apartats en què es divideix. Ho he fet igual que per a la pàgina "Reflexions sobre les causes de la llibertat i de l'opressió social". Doncs bé, a "Déu en Plató", quan clico damunt del títol d'un dels apartats de l'índex, no em duu al lloc on comença l'apartat. Mentre que, en canvi, a l'altra pàgina, la que he pres de model, sí. Com que no hi sé veure la causa de la diferència, per això us demano com m'ho he de fer. Mercès.--Jobuma (discussió) 21:13, 16 nov 2019 (CET)
@Jobuma: Et mancaven l'àncora. Mira el meu canvi.--KRLS (discussió) 13:04, 17 nov 2019 (CET)
Gràcies!--Jobuma (discussió) 13:19, 17 nov 2019 (CET)

Transcripció d'apòstrofs[modifica]

Hola, volia preguntar-te si a l'hora de fer la transcripció deixo espai o no entre l'apòstrof i la lletra següent. Per exemple, al text original ho escriuen l' home, respecto l'espai a la transcripció?--Asfarer (discussió) 11:59, 22 nov 2019 (CET)

@Asfarer: @Aleator: La meva pràctica habitual és mirar altres pàgines ja transcrites i seguir el mateix criteri. Penso que en aquest cas no estem deixant l'espai perquè en el fons era una de les limitacions de la impressió i no un criteri lingüístic de l'autor. --KRLS (discussió) 12:06, 22 nov 2019 (CET)
@Asfarer: Veig que estàs transcrivint un llibre que no entra a Concurs. Repassa el llistat de llibres que entren.--KRLS (discussió) 12:13, 22 nov 2019 (CET)
@KRLS: Va, intentaré posar-me amb alguna obra de la llista.--Asfarer (discussió) 12:23, 22 nov 2019 (CET)
Penso igual (limitació de la impressió versus criteri de l'autor). -Aleator 17:21, 22 nov 2019 (CET)

Enhorabona! 🌟[modifica]

Enhorabona KRLS! Has guanyat el sorteig del Viquirepte 16è aniversari de Viquitexts i et pots beneficiar d'una subscripció digital per sis mesos a una de les capçaleres de l'iQuiosc. Si us plau, quan l'hagis escollit fes-me arribar la teva tria a coordinacio@wikimedia.cat i ho tramitem el més aviat possible. Una abraçada, fins aviat! --ESM (discussió) 16:19, 19 des 2019 (CET)

¿Com es pot fer perquè entrar pàgines amb una barreja de prosa i poemes no sigui feixuc?[modifica]

Si mireu la traducció que acabo d'entrar al viquitexts, La Ilíada o el poema de la força, veureu que, en haver d'alternar paràgrafs de prosa amb poemes o fragments de poemes, per tal que els poemes quedin centrats relativament a la prosa que els envolta, m'he vist obligat a centrar-los vers per vers, i tot plegat és molta feina. ¿Hi ha manera alternativa, senzilla, no tan feixuga, de fer-ho? Mercès.--Jobuma (discussió) 22:23, 12 gen 2020 (CET)

@Jobuma:Hola! He vist el missatge abans que el KRLS així que contesto jo mateix. Jo potser faria servir {{Bloc centre}} amb una amplada fixa; és a dir (per exemple):

{{Bloc_centre|<poem>Cridava a les serventes dels bells cabells pel retard
a posar prop del foc un gran trespeus, perquè hi hagués
per a Hèctor un bany calent en tornar del combat.
¡La innocent! No sabia que, ben lluny dels banys calents,
el braç d’Aquil•les l’havia sotmès, per Atena, la dels ulls verds.</poem>|width=50%}}

Resultat:

Cridava a les serventes dels bells cabells pel retard
a posar prop del foc un gran trespeus, perquè hi hagués
per a Hèctor un bany calent en tornar del combat.
¡La innocent! No sabia que, ben lluny dels banys calents,
el braç d’Aquil•les l’havia sotmès, per Atena, la dels ulls verds.

Fes una ullada als exemples que hi ha a Plantilla:Bloc centre i fes proves fins a tenir allò que més t'escaigui. A reveure! -Aleator 23:06, 12 gen 2020 (CET)


 Gràcies, ja he trobat la manera. Perquè el poema em quedi centrat respecte a la prosa, també centrada, he d'escriure el poema, comprès dins les ordres d'inici i final de poema, entre les ordres: Bloc_centre| i |}}, sense el width.--Jobuma (discussió) 20:00, 13 gen 2020 (CET)


¿com donar l'ordre que el text de prosa tingui una amplada determinada?[modifica]

L'ordre div class=prose fa que el text de prosa se situï al mig de la pantalla amb una determinada amplada, que en ve a ser un 40%. ¿Existeix cap ordre que faci que la prosa se situï al mig de la pantalla però amb una amplada no prefixada? Mercès.--Jobuma (discussió) 13:20, 15 gen 2020 (CET)

@Jobuma: Hola! No estic segur d'entendre la pregunta. Si el text sense cap estil és el següent:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras porttitor pharetra elit a tincidunt. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec consectetur, turpis ac ornare egestas, magna nisl pellentesque lacus, ut lacinia massa elit sit amet arcu. Curabitur non leo sit amet augue commodo volutpat. Nullam vitae nisi erat, eu placerat ante. Sed placerat pretium dui non facilisis. Vestibulum vitae lacus et tellus dignissim convallis. Donec pretium semper elementum.

...podríem justificar-lo sense cap amplada (en realitat amb el 100% d'amplada) amb {{bloc centre}} i "align=justify" (i addicionalment amb l'amplada desitjada si a més féssim servir "width=(valor)%":

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras porttitor pharetra elit a tincidunt. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec consectetur, turpis ac ornare egestas, magna nisl pellentesque lacus, ut lacinia massa elit sit amet arcu. Curabitur non leo sit amet augue commodo volutpat. Nullam vitae nisi erat, eu placerat ante. Sed placerat pretium dui non facilisis. Vestibulum vitae lacus et tellus dignissim convallis. Donec pretium semper elementum.

Hi ha també estils de visualització de lliure elecció per al lector, en prémer l'opció del menú lateral esquerre que diu "Opcions de visualització". Només apareix en ordinador, no pas en mòbil; i només en pàgines de contingut, no pas en pàgines de discussió com aquesta. Exemple a l'atzar: Sermonari catalá de Marsella. Hi ha 3 estils disponibles a l'esmentat menú: "Estil 1", "Estil 2" i "Estil 3". Es veuen millor els estils si no s'ha afegit cap codi de formatació de paràgrafs. Salutacions. -Aleator 16:29, 15 gen 2020 (CET)
Gràcies. És just el que volia saber. Ja me n'he sortit. --Jobuma (discussió) 00:50, 16 gen 2020 (CET)

Llibre:Obres completes IV - La tradició catalana (1913).djvu[modifica]

Hola, amb les indicacions que em vas fer he estat afegint les notes i imatges que he anat trobant. Com que m'han sorgit més dubtes, els agrupo tots aquí:
- M'he trobat una nota a peu de pàgina molt llarga, on el text continua al llarg de tres pàgines. Què es fa en aquests casos? Es transcriu tot el text per afegir-lo a la primera, on es fa la crida? És aquesta: Pàgina:Obres completes IV - La tradició catalana (1913).djvu/159.
- A la pàgina Pàgina:Obres completes IV - La tradició catalana (1913).djvu/141 la sangria s'aplica a tot el text, menys a la primera línia. Com es fa?
- Al anar afegint les imatges que encapçalen els capítols del primer llibre, he vist que es van repetint. Què és millor, crear un retall per cadascuna o es poden reaprofitar les ja creades? Com exemple, aquesta que vaig reaprofitar: Pàgina:Obres completes IV - La tradició catalana (1913).djvu/81
Gràcies! --Lanxana (discussió) 20:04, 21 feb 2020 (CET) @Lanxana: He fet una mica de recerca per tal de poder-te respondre als teus dubtes. He trobat que el gran Aleator ens havia deixat la solució als teus dubtes:

  • A Ajuda:Pàgines de transcripció explica que: "Si trobem una nota a peu de pàgina o referència que està present a més d'una pàgina, per a donar continuïtat a la transclusió definitiva, podem fer servir l'etiqueta <ref name="nom_de_la_referència"> a la primera pàgina (en comptes de <ref>). A les pàgines següents caldrà fer servir l'etiqueta <ref follow="nom_de_la_referència">. Un exemple a Pàgina:Lo llibre dels poetas (1868).djvu/17 + Pàgina:Lo llibre dels poetas (1868).djvu/18, i el text final aquí."
  • La plantilla que estàs buscant és {{AN}}.
  • Pots reutilitzar la mateixa imatge sense problemes sempre que sigui exactament la mateixa.--KRLS (discussió) 10:37, 24 feb 2020 (CET)

Hola, continuant amb la transcripció d'aquest llibre m'he trobat un altre tema que no sé com codificar. Són els versos d'un poema on la referència a aquest apareix a la seva dreta. Provisionalment he posat les plantilles que conec, però no obtinc el resultat esperat. Havia pensat en la de numerar versos, però la "numeració" quedaria a la esquerra, no a la dreta… L'hi pots donar un cop d'ull? De moment només he fet aquesta pàgina: Pàgina:Obres completes IV - La tradició catalana (1913).djvu/361 --Lanxana (discussió) 21:28, 10 març 2020 (CET)

@Lanxana: Hola! Contesto jo mateix. Com tampoc me n'he sortit, al final he copiat una plantilla que fan servir a d'altres Wikisources: {{Float right}}. Ara informarè l'ajuda de la plantilla per saber quins paràmetres podem fer servir. Fins aviat! -Aleator 01:05, 11 març 2020 (CET)
Gràcies! Ja he vist com l'has aplicat, seguiré el model a la resta de pàgines del capítol que estaven pendents per aquest motiu.--Lanxana (discussió) 01:59, 17 març 2020 (CET)

Revisar taula de continguts[modifica]

Hola, he començat a transcriure un nou llibre i he volgut fer la taula de continguts, seguint el model que he vist en altres obres. Li podries donar un cop d'ull?

Em faltaria posar l'enllaç a la pàgina corresponent, però com que alguns són molt llargs, no sé quin és el criteri a seguir i els he deixat només en text.

Aquesta és la obra: Pla y montanyael comentari anterior sense signar és fet per Lanxana (discussió).

@Lanxana: He afegit els enllaços intentant limitar els enllaços al títol principal. Crec que és la pràctica que hem seguit fins. No pateixis pels títols llargs si no pregunta-li als poemes d'Ausiàs March. Molt bona feina!--KRLS (discussió) 17:08, 1 nov 2020 (CET)
Gràcies! Poc a poc intento anar aprenent i fer coses diferents a només transcriure. Una cosa que faig es desar enllaços a obres "model" d'on copiar el codi. (Ara cal que recordi també signar sempre els comentaris... XD) --Lanxana (discussió) 17:26, 1 nov 2020 (CET)

Crònica de Ramon Muntaner[modifica]

Sistema de mentorització
BepdelCaje (discussió) és novell a la Viquitexts i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 18:20, 15 des 2020 (CET)

Hola, M'he intentat baixar en format .epub el llibre "Crònica de Ramon Muntaner". Però només en baixa la taula. Cal anar a les pàgines una a una. Pregunto si hi ha manera de baixar-m'ho tot de patac. Gràcies

Tractat de Corbeil[modifica]

Podràs revisar Tractat de Corbeil... no sé pas si ho he fet bé. El text en llatí va aquí¿?--Arnaugir (discussió) 14:29, 20 març 2021 (CET)

Concurs Sant Jordi 2021[modifica]

Hola, KRLS! Has resultat un dels guanyadors del concurs de Sant Jordi 2021. Moltes gràcies per la teva participació i, per descomptat, la teva aportació. Pel que fa al premi, per haver quedat en segon lloc et correspon un lot de 2 llibres, cortesia de l'editorial Barcino. Ens posem en contacte amb tu via correu electrònic seguidament, per continuar gestionant-ho. Salutacions i l'enhorabona!--Sorenike (discussió) 16:04, 2 maig 2021 (CEST)