Usuari Discussió:Aleator

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

Missatges anteriors: 2006 i 2007, 2008 i 2009, 2010 i 2011, 2012 i 2013, 2014-2019

Viquirepte 16è aniversari[modifica]

Hola Aleator! T'escric perquè vas quedar segon classificat al Viquirepte 16è aniversari de Viquitexts. El primer classificat ha renunciat al premi, una subscripció digital anual a una de les capçaleres de l'iQuiosc, de tal manera que te l'oferim a tu. Malgrat el temps que ha passat d'ençà del concurs he pensat que de totes maneres podria interessar-te: si és així, un cop hagis escollit la revista a la que et vulguis subscriure fes-me arribar la teva tria a coordinacio@wikimedia.cat i ho tramitem el més aviat possible. Gràcies per la bona feina que fas a Viquitexts, fins aviat! --ESM (discussió) 13:54, 9 gen 2020 (CET)

@ESM: Hola! Moltes gràcies però també renuncio al premi, a qualsevol premi. Bé, no a qualsevol, ja que si fos un premi de més d'un milió d'euros crec, potser, tinc dubtes, pero crec que més aviat l'acceptaria! ;) Mercis, ESM. -Aleator 01:13, 10 gen 2020 (CET)
@Aleator: D'acord, Aleator! Gràcies i bona feina! --ESM (discussió) 15:36, 10 gen 2020 (CET)

Traslladar[modifica]

No creus que moltes de les pàgines d'aquest llibre les hauriem de traslladar a es.wikisource i marcar-les com a "sense contingut"?--KRLS (discussió) 17:33, 2 abr 2020 (CEST)

@KRLS: Veig a l'índex que hi ha traduccions al castellà, al "provenzal" (occità), a l'alemany, a l'italià... Donat que hi ha moltes llengües, potser optaria per fer un únic índex només aquí (ca.source), i si de cas transcloure les versions en d'altres idiomes als altres Wikisources mitjançant {{iwpages}} (i si no existeix la plantilla, crear-la allà). Però l'opció que dius també val! :) -Aleator 20:38, 3 abr 2020 (CEST)

Noves dades del problema colonial a l'Imperi francès[modifica]

Si us plau, ¿podríeu dir-me què hi passa en aquesta pàgina que he creat avui, que a la pàgina d'autor Simone Weil on l'esmento m'hi surt en vermell i no m'hi porta quan hi clico damunt? Mercès.--Jobuma (discussió) 18:18, 3 abr 2020 (CEST)
@Jobuma: He canviat l'enllaç amb un copia-pega del títol de la pàgina (canvi). No estic segur, però crec que és la cometa entre l'article i "Imperi". Ara ja funciona l'enllaç a Autor:Simone Weil :) -Aleator 20:38, 3 abr 2020 (CEST)
Gràcies!. No se m'havia acudit. Ho tindré en compte per a d'altres vegades que em pugui passar. La solució és, doncs, copiar el títol de la pàgina i enganxar-lo arreu on hagi de sortir.--Jobuma (discussió) 12:20, 4 abr 2020 (CEST)

Gràcies![modifica]

T'agraeixo molt els suggeriments. He intentat aplicar-ho a una pàgina ja validada que havia pres com a referència: https://ca.wikisource.org/w/index.php?title=P%C3%A0gina%3APlat%C3%B3_-_Di%C3%A0legs_I_%281924%29.djvu%2F8&type=revision&diff=134755&oldid=105389, però no tinc clar que el format del segon títol encaixi prou.

M'ha fet gràcia veure a l'històric d'aquesta pàgina que tant tu com jo hi havíem treballat fa uns 9 anys. (Per cert, ja llavors l'etiqueta <big> feia anys que estava desaconsellada en HTML, per ser purament de presentació.)

Una cosa que no m'acaba d'agradar d'aquestes plantilles que comentes és que algunes (totes?) són "viquitextismes" i no funcionen entre wikis (almenys, entre wikisources de diferents idiomes). Aquest problema ja l'havia notat a la Viquipèdia i al Viccionari, i es fa més evident pels que comencem o contribuïm esporàdicament: ens trobem que hem de memoritzar etiquetes i plantilles que poden tenir una utilitat limitada, o limitada al projecte. No sé si algú més ha plantejat aquesta problemàtica abans, però jo ho veig com un inconvenient, i imagino que ha de dificultar la cooperació entre projectes. Els meus cinc cèntims :)

Salutacions cordials, --Pere Orga (discussió) 23:05, 28 abr 2020 (CEST)

@Pere Orga: Hola! Nop, el segon títol no sembla tenir estil versaleta, aixís que l'he deixat com estaba (però amb {{x-gran}}, que s'assembla molt al doble "big").
Això de que les plantilles no funcionin a mi tampoc m'acaba d'agradar perquè si ja de per si costa entendre-les a una wiki, per participar en una altra wiki necessites aprendre la diferent manera de fer, i no vegis quan intentes participar a wikis en hindi o en bengalí! Ni amb el Google Translator! Una solució parcial és crear redireccions de plantilles (per exemple, aquells qui lluiten contra el vandalisme fan servir {{delete}}, que redirigeix a {{Destrucció}}). Donat que molts dels "viquitextismes" en realitat són còpies d'altres wikis, podrem resoldre el problema parcialment creant redireccions (ara en farè algunes). Moltes gràcies pels comentaris i fins aviat! :) -Aleator 23:58, 28 abr 2020 (CEST)
@Aleator: gràcies! Alguna idea de la millor manera de resoldre pàgines que acaben amb mitja paraula? Entenc que no es podrien llegir tot seguit correctament. Exemple: https://ca.wikisource.org/wiki/P%C3%A0gina:Plat%C3%B3_-_Di%C3%A0legs_II_(1925).djvu/15 --Pere Orga (discussió) 15:51, 1 maig 2020 (CEST)
@Pere Orga: Actualment així és la manera de transcriure-les (a la pàgina prèvia, el fragment inicial de la paraula amb el guió, i a la següent pàgina la resta de la paraula), i el programari ja s'encarregarà d'ajuntar les paraules i de treure el guionet.
Per cert, potser t'interessa la plantilla {{Grec}} per si no saps transcriure mots en grec (com és el meu cas).
El llibre que estàs transcrivint és bilingüe. En aquests casos, la versió en grec seria preferible transcriure-la al Wikisource en grec. Ara modificaré l'índex per tenir-ho present (de maner semblant a Llibre:Plató - Diàlegs I (1924).djvu). Fins aviat! -Aleator 16:46, 1 maig 2020 (CEST)
@Aleator: gràcies de nou. De grec clàssic en sé tant com de grec actual. Suposo que podria identificar els caràcters amb un abecedari però podria ser frustrant (una vegada vaig fer una cosa semblant per una conversió de format que vaig fer del Diccionario crítico etimológico castellano e hispánico, però l'experiència va ser bastant desagradable, i això que ho vaig automatitzar i només havia de tractar els caràcters una sola vegada), faré servir aquesta etiqueta.
Una cosa que he vist en el primer llibre de Plató, ja validat, és que les lletres als cantons de la pàgina (suposo que són referències al text grec original) apareixen barrejats amb el text:
https://ca.wikisource.org/wiki/P%C3%A0gina:Plat%C3%B3_-_Di%C3%A0legs_I_(1924).djvu/160
https://imgur.com/2o1xvBM
A més, sembla que els nombres no hi són. No sé exactament el valor que tenen aquestes referències, entenc que són metadades i que segurament haurien d'estar desades a part, no sé com, però potser no barrejades amb el contingut del text, ja que això pot dificultar la visualització i extracció del text per altres eines. De totes maneres, em sona que abans es veien bé.
El que comentes del Wikisource grec és interessant, no sabia que es podia partir obres en diferents wikisources, però segurament la versió que allà ja hi ha deu ser suficient (https://el.wikisource.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CE%B1%CF%82:%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD) i pot no tenir sentit posar-hi les edicions de la Bernat Metge. Per cert, en alguns idiomes les obres de Plató tenen un enllaç a Wikidata, i es veu la relació entre els diferents wikisources. Aquí com que les obres estan repartides amb diàlegs això potser no és desitjable?
Perdona tantes preguntes, si ho hagués pogut resoldre amb una cerca a Google no et molestaria :) Salutacions --Pere Orga (discussió) 19:51, 1 maig 2020 (CEST)
@Pere Orga: És com dius: amb el pas del temps, allò que funciona deixa de funcionar. És el cas d'aquestes notes (escolis) que s'intenten posar amb {{Notes laterals fi}} i plantilles complementàries. Per exemple, a la transclusió (Diàlegs I - Eutífron) l'efecte dels escolis es veu bé (i els 3 estils de visualització del menú lateral fan allò que haurien de fer). Però a les pàgines individuals es veu com un xurro, i hi ha més errors que no haurien d'existir, aixís que miraré d'arreglar-lo.
El tema de Wikidata confesso que ja no m'aclaro: no sé si hem de posar un ítem a una obra o títol, o a una edició concreta o a l'índex o al fitxer, i a les subpàgines.... no sé, hauria de llegir les pàgines d'ajuda de Wikidata (per enèssima vegada XDD).
Tots els dubtes, queixes, suggeriments.... són sempre benvinguts per tal de poder millorar :) -Aleator 20:09, 1 maig 2020 (CEST)
@Pere Orga: El tema de les notes laterals hauria d'estar més o menys solucionat per a la versió d'ordinador, tot i que és segur que sota determinades configuracions no es veurà bé (per exemple amb una mida de text major del 100% ja comencen a encavallar-se les notes amb el text principal). Per a la versió móbil he copiat el codi de la wiki en francès (les notes apareixen en un recuadre, ja que no funciona el codi de fer-les aparéixer als marges, com a la versió d'ordinador). I per a la versió ePub veig que cap Wikisource encara ho ha adaptat i les notes es veuen de qualsevol manera. Salutacions! -Aleator 01:05, 2 maig 2020 (CEST)

Favor[modifica]

T'encarregues d'acabar l'índex d'aquesta obra? Llibre:Obres completes IV - La tradició catalana (1913).djvu.--KRLS (discussió) 19:00, 4 maig 2020 (CEST)

@KRLS: OK, m'ho apunto. T'estàs tornant una mica mandróóós, eeeh! XDD -Aleator 00:52, 6 maig 2020 (CEST)