Pàgina:Origin of Species 1872.djvu/21

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.

habitual, i no casual, o, en paraules de Sir John Herschel, un procés natural, en contrast a un de miraculós.

El tercer volum del Journal of the Linnean Society inclou articles del Sr. Wallace i de mi mateix, llegits l'1 de juliol de 1858, en què, com s'indica en els comentaris introductoris a aquest volum, el Sr. Wallace promulga la teoria de la selecció natural amb una força i claredat admirables.

Von Baer, per qui tots els zoòlegs senten un gran respecte, va expressar, cap al 1859 (vegeu Zoologish-Anthropologische Untersuchungen, 1861, p. 51), el seu convenciment, fermament basat en les lleis de la distribució geogràfica, que les formes que avui dia són completament diferents van evolucionar d'una mateixa forma pare.

El juny de 1859, el professor Huxley donà una conferència davant la Royal Institution sobre els "tipus persistents de la vida animal". En referència a aquests casos, comenta, és difícil entendre el significat de fets com aquests si suposem que cada espècie d'animal i planta, o cada gran grup d'organització, va ser format i situat a la superfície de la terra, amb llargs intervals, per un clar acte de poder creatiu; i és important recordar que una suposició com aquesta està tant en desacord amb la tradició o la revelació com oposada a l'analogia general de la natura. Si, d'altra banda, considerem els "tipus persistents" en relació amb la hipòtesi que suposa que les espècies que viuen en qualsevol moment són el resultat d'una modificació gradual d'espècies preexistents, hipòtesi que, tot i que no demostrada, i malauradament malmesa per alguns dels seus partidaris, és per ara l'única a què la fisiologia dóna alguna credibilitat, la seva existència semblaria mostrar que el nombre de modificacions que els éssers vivents han experimentat durant els temps geològics és molt petit en relació amb la sèrie completa de canvis que han sofert.

El desembre de 1859, el Dr. Hooker publicà la seva Introduction to the Australian Flora. En la primera part d'aquesta gran obra admet la realitat de la descendència i la modificació de les espècies, i dóna suport a aquesta doctrina amb moltes observacions originals.

La primera edició d'aquesta obra fou publicada el 24 de novembre de 1859, i la segona edició el 7 de gener de 1860.