Viquitexts:La taverna/2018

De Viquitexts
Siusplau, No editeu aquesta pàgina !
Aquesta pàgina conté informació arxivada que s'ha guardat com a referències històriques de Viquitexts. Si voleu discutir d'algun dels temes que aquí s'exposen, siusplau feu-ho a La taverna.

Feliç 2018[modifica]

Les converses anteriors han quedat arxivades a Viquitexts:La taverna/2017. Bon any 2018! -Aleator 19:43, 4 gen 2018 (CET)[respon]

Actes de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament[modifica]

Bon any!. Trobeu que aquests documents https://www.parlament.cat/web/documentacio/altres-publicacions/altres-sessions/index.html estan exclosos de la LPI. A priori, al ser un acte oficial del Parlament queda exclòs dels drets de la propietat intel·lectual però veig que els PDFs són de la versió impresa. A veure que n'opineu. Per altra banda, no sé si és més pràctic carregar el document sencer a commons o "trossejar-lo" per autor dels discurs; en el cas anterior, tenim Guardiola, Terribas i Evarist Murtra. Salut! --Docosong (discussió) 20:04, 13 gen 2018 (CET)[respon]

Ei, com anem! Jo diria que són admissibles. He mirat un PDF i no hi porta cap llicència ni copyright, ni al contingut ni a les metadades. He mirat l'avís legal de la web, i hi veig bastanta compatibilitat amb la CC BY SA: la informació continguda pot ser reutilitzada; no cal autorització ni pagament; exigeix que no s'alteri el sentit, que no es presenti com una versió oficial ni feta amb la col·laboració o aval del Parlament, que s'identifiqui al Parlament com a font, que s'especifiqui la data... Hi posa limitacions a "la reutilització d'alguns documents i elements gràfics", els quals poden indicar les limitacions i/o les llicències. Sent conscient el Parlament del funcionament de la propietat intel·lectual, en no marcar res al PDF, ho interpreto com que està inclòs a l'article 13 de la LPI.
Sobre trossejar o no, no sé com de gran són els fitxers, però tenim les "seccions" que permeten extreure molts fragments a partir d'un únic fitxer (més info a Ajuda:Inclusió de seccions mitjançant marques). Salutacions. -Aleator 00:29, 16 gen 2018 (CET)[respon]
El que em preocupa més és el depòsit legal que apareix als PDFs però tens raó que no hi ha cap marca de copyright com en aquest cas. El problema de l'avís legal del Parlament és que no queda tan ben definit com l'avís legal de la Generalitat, sobretot en l'apartat de la transformació de l'obra, i probablement no passaria el filtre de commons. Hi ha hagut una discussió interessant sobre aquest aspecte. Però al cap i a la fi, queda l'article 13 de la LPI. Anirem fent! --Docosong (discussió) 02:34, 16 gen 2018 (CET)[respon]

Barra d'eines obsoleta[modifica]

Hola! Si ningú hi veu inconvenients, en uns dies procediré a eliminar el desplegable de l'"Edittools". L'"Edittool" és el conjunt d'enllaços que apareix quan s'edita una pàgina i que permet afegir caracters especials o codi wiki fent un clic a sobre d'ells. El desplegable al que faig referència és el que fa aparèixer caracters grecs, fonètics, àrabs, ciríl·lics, etc. Per què?

  1. perquè no funciona. A Viquipèdia i a Viccionari s'ha canviat per un giny anomenat MediaWiki:Gadget-charinsert-core.js, però m'estimo més no crear nou codi per les següents dues raons.
  2. perquè ja existeix el nou editor que ho fa molt millor i és més complet (cal activar l'opció "Habilita la barra d'edició" de les preferències d'usuari)
  3. perquè alleugerarà el codi que es carrega amb cada pàgina: s'eliminarà el codi de la secció "Menú d'edició" de MediaWiki:Common.js i MediaWiki:Edittools quedaria sense els desplegables (fonètica, grec, etc.). -Aleator 18:49, 2 feb 2018 (CET)[respon]
Perfecte!--KRLS (discussió) 00:48, 3 feb 2018 (CET)[respon]
Fet! -Aleator 21:44, 17 feb 2018 (CET)[respon]

Puc pujar un Fanzine?[modifica]

Bon dia. Ja fa anys era editor d'una revista de poesia que publicàvem a Sabadell "Fe de Rates". Té 6 o 7 números i hi ha textos i imatges, al principi en fotocòpies i després en color. Em pregunto si aquest és un bon lloc per pujar-los, ja que no és pròpiament un llibre i no ens preocupàvem dels drets d'autor -els autors ens enviaven els textos gratuïtament i moltes vegades de manera anònima. Si no, us agrairia algun suggeriment de lloc on penjar-lo. Salut!

--Notvil (discussió) 11:37, 23 feb 2018 (CET)Notvil[respon]

@Notvil: Hola Notvil! Resumint, més aviat em decanto per un "no és el lloc més adient per pujar la revista", però amb dubtes.
  • Un punt imprescindible és aclarir els drets d'autor. "Gratuït" és compatible amb tenir copyrights, o "anònim" és compatible amb no permetre un ús comercial i, per tant, incompatible amb Viquitexts. Caldria deixar bén clar si els textos estan en "domini públic" o si tenen una llicència lliure (quina? p.ex. CC BY SA) o si tenen una llicència no lliure (p.ex. CC BY NC). Això per al text i també per a cadascuna de les imatges, que han de ser tot plegat compatibles amb la llicència de Viquitexts.
  • La revista sí reuneix els requeriments d'haver estat publicada prèviament i a més en paper, que són requeriments imprescindibles a d'altres Wikisources.
  • Ara bé, les creacions pròpies o originals acostumen a ser rebutjades, llevat casos molt puntuals. Com no tenim norma escrita en català, faig referències a allò que fan a d'altres Wikisources.
  • A Wikisource en francès exclouen expressament Les livres auto-édités (podria ser el cas de "Fe de Rates").
  • A Wikisource en castellà tampoc hi ha norma definitiva, però conec casos d'obres de col·laboradors pujades per ells mateixos que no agraden gens a la comunitat (vaig intentar discutir-ho aquí sense gaire participació).
  • A Wikisource en italià ho tenen molt clar: no s'hi admeten obres originals tot i reunir la resta de criteris d'admissió: la comunità di Wikisource avversa fortemente l'autopromozione: all'occorrenza può liberamente chiedere agli amministratori la cancellazione di testi sentiti come pubblicazione di teorie originali a fini autopromozionali anche se questi fossero già pubblicati e non costituissero infrazione di copyright.
  • A Wikisource en anglès ho amplien més això de les obres pròpies, fent-ho extensiu a tot allò que dificulta la verificabilitat del text, i complementant-ho amb un rebuig a ser un lloc de promoció, o de creativitat o de mera plataforma de difusió compartida (tipus Dropbox o Google Drive), o almenys així ho interpreto jo: Works created by Wikisource users or otherwise not published in a verifiable, usually peer-reviewed forum do not belong at Wikisource. Wikisource is not a method for an author to get his or her works published and make them available to other people, nor is it a site to discover "new talent".
Si la revista fos un document històric o un incunable, seria admessa tot i no ser possible la verificabilitat fàcilment. No sé si és el cas de "Fe de Rates", actualment :)
Llocs potser més adients potser serien un blog, web pròpia, serveis d'emmagatzematge en núvol... En castellà em consta que hi ha una wiki per a creacions literàries que es diu "El Taller" però no conec cap en català. Més idees? -Aleator 20:19, 26 feb 2018 (CET)[respon]

Mapa d'autors de Viquitexts[modifica]

Mitjançant el servei de consultes de Wikidata podeu veure un mapa amb el lloc de naixement dels autors de Viquitexts. Evidentment sols apareixen els que estan enllaçats a Wikidata i compten amb les dades corresponents, però dona una idea d'on són els autors que tenim. Si feu clic a Barcelona, Madrid, València, veureu que mostra més d'un autor per a eixe punt. --Micru (discussió) 22:27, 1 maig 2018 (CEST)[respon]

AdvancedSearch[modifica]

Birgit Müller (WMDE) 16:45, 7 maig 2018 (CEST)[respon]

Introducing Toolhub[modifica]

I apologize if this message is not in your preferred language. Please help us translate this message.

What does your participation on the Wikimedia projects look like? Do you edit articles? Upload files? Patrol vandalism? Translate articles? Translate interface messages? Do you organize people, online or offline? Do you train new editors, or new trainers? Do you write code?

There are many different ways to contribute to Wikimedia – more than you would expect just from reading Wikipedia articles. Over the past several years, volunteers have developed technical tools that help Wikimedians improve content, patrol vandalism, and perform many other tasks. They make it possible to do what the wiki software alone cannot accomplish. Without these tools, many of our projects would slow down to a crawl.

I am very happy to announce a new project called Toolhub which seeks to create a searchable index of these tools in all languages. We are building this tool catalog based on what our communities need. If you would like to help, please take a look at m:Toolhub and review the question at the top of the page. You can also leave feedback in any language on the talkpage. You can also email me private feedback. Harej (WMF) (discussió) 02:19, 3 juny 2018 (CEST)[respon]

Update on page issues on mobile web[modifica]

CKoerner (WMF) (talk) 22:58, 12 juny 2018 (CEST)[respon]

Global preferences are available[modifica]

21:19, 10 jul 2018 (CEST)

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS[modifica]

Jo seguiria el mateix criteri que s'està definint a ca.wiki.--KRLS (discussió) 11:58, 12 jul 2018 (CEST)[respon]
A favor A favor-Aleator 20:49, 12 jul 2018 (CEST)[respon]
Per mi ja ho pots aplicar a Viquitexts.--KRLS (discussió) 08:05, 3 ago 2018 (CEST)[respon]
Fet! (per a tu i per a mi). -Aleator 21:20, 3 ago 2018 (CEST)[respon]

New user group for editing sitewide CSS/JS[modifica]

Editing of sitewide CSS/JS is only possible for interface administrators from now[modifica]

(Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma)

Hi all,

as announced previously, permission handling for CSS/JS pages has changed: only members of the interface-admin (Administradors de la interfície) group, and a few highly privileged global groups such as stewards, can edit CSS/JS pages that they do not own (that is, any page ending with .css or .js that is either in the MediaWiki: namespace or is another user's user subpage). This is done to improve the security of readers and editors of Wikimedia projects. More information is available at Creation of separate user group for editing sitewide CSS/JS. If you encounter any unexpected problems, please contact me or file a bug.

Thanks!
Tgr (talk) 14:39, 27 ago 2018 (CEST) (via global message delivery)[respon]

Llibres en català-rosellonès[modifica]

Bona tarda, us envio uns enllaços de llibres en rossellonès que poden ser interessants per al projecte. Vam trobar aquesta troballa a Viquidites i l'estem buidant pels refranys i similar, però són molts extensos, no tenen OCR i resulta curiós que no estiguin digitalitzats per GoogleBooks (almenys el Cançoner no completament) o similars. No sé si és prou bona idea posar-se en contacte amb aquesta institució (http://mediatheque-patrimoine.perpignan.fr/legal.php) i parlar-los del projecte/s, crec que sortiríem beneficiats tots dos. De fet, la majoria dels llibres són de domini públic.

--Docosong (discussió) 19:03, 28 ago 2018 (CEST)[respon]

Read-only mode for up to an hour on 12 September and 10 October[modifica]

15:33, 6 set 2018 (CEST)

Words hyphenated across pages in Wikisource are now joined[modifica]

Hi, this is a message by Can da Lua as discussed here for wikisource communities

The ProofreadPage extension can now join together a word that is split between a page and the next.

In the past, when a page was ending with "concat-" and the next page was beginning with "enation", the resulting transclusion would have been "concat- enation", and a special template like d:Q15630535 had to be used to obtain the word "concatenation".

Now the default behavior has changed: the hyphen at the end of a page is suppressed and in this case no space is inserted, so the result of the transclusion will be: "concatenation", without the need of a template. The "joiner" character is defined by default as "-" (the regular hyphen), but it is possible to change this. A template may still be needed to deal with particular cases when the hyphen needs to be preserved.

Please share this information with your community.

MediaWiki message delivery (discussió) 12:28, 30 set 2018 (CEST)[respon]

Reminder: No editing for up to an hour on 10 October[modifica]

14:03, 4 oct 2018 (CEST)

The Community Wishlist Survey[modifica]

12:05, 30 oct 2018 (CET)

Change coming to how certain templates will appear on the mobile web[modifica]

CKoerner (WMF) (talk) 20:34, 13 nov 2018 (CET)[respon]

Community Wishlist Survey vote[modifica]

19:13, 22 nov 2018 (CET)

Advanced Search[modifica]

Johanna Strodt (WMDE) (talk) 11:57, 26 nov 2018 (CET)[respon]

Selection of the Wikisource Community User Group representative to the Wikimedia Summit[modifica]

Dear all,

Sorry for writing in English and cross-posting this message.

The Wikisource Community User Group could send one representative to the Wikimedia Summit 2019 (formerly "Wikimedia Conference"). The Wikimedia Summit is a yearly conference of all organizations affiliated to the Wikimedia Movement (including our Wikisource Community User Group). It is a great place to talk about Wikisource needs to the chapters and other user groups that compose the Wikimedia movement. For context, there is a short report on what happened last year. The deadline is short and to avoid the confusing vote on the Wikisource-I mailing list of last year, we created a page on meta to decide who will be the representative of the user group to the Wikimedia Summit.

The vote will be in two parts:

  1. until December 7th, people can add their name and a short explanation on who they are and why they want to go to the summit. Nomination of other people is allowed, the nominated person should accept their nomination.
  2. starting December 7th, and for a week, the community vote to designate the representative.

Please feel free to ask any question on the wikisource-I mailing list or on the talk page.

For the Wikisource Community User Group, Tpt (talk) 15:15, 5 December 2018 (UTC)

New Wikimedia password policy and requirements[modifica]

CKoerner (WMF) (talk) 21:02, 6 des 2018 (CET)[respon]

Wikisource Community User Group representative vote[modifica]

Dear all,

Sorry for writing in English and cross-posting this message.

Following the previous message, the vote for the representative of the Wikisource Community User Group to the Wikimedia Summit 2019 is now open.

There is two great candidates on page on meta to decide who will be the representative of the user group to the Wikimedia Summit. You can support a candidate now. All active Wikisource users can vote. The vote is ending on December 14, 2018.

Feel free to ask any question on the wikisource-I mailing list or on the talk page.

Gràcies!

For the Wikisource Community User Group, Tpt (talk) December 8, 2018 at 18:53 (UTC)

Invitation from Wiki Loves Love 2019[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

Love is an important subject for humanity and it is expressed in different cultures and regions in different ways across the world through different gestures, ceremonies, festivals and to document expression of this rich and beautiful emotion, we need your help so we can share and spread the depth of cultures that each region has, the best of how people of that region, celebrate love.

Wiki Loves Love (WLL) is an international photography competition of Wikimedia Commons with the subject love testimonials happening in the month of February.

The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects.

The theme of 2019 iteration is Celebrations, Festivals, Ceremonies and rituals of love.

Sign up your affiliate or individually at Participants page.

To know more about the contest, check out our Commons Page and FAQs

There are several prizes to grab. Hope to see you spreading love this February with Wiki Loves Love!

Kind regards,

Wiki Loves Love Team

Imagine... the sum of all love!

--MediaWiki message delivery (discussió) 11:12, 27 des 2018 (CET)[respon]