Discussió:Nota sobre les relacions primitives del cristianisme amb les religions no hebraiques

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

Notes de l'edició:

[1] Léon Herrmann (1889-1984), professor a la Université libre de Brussel.les entre el 1924 i el 1959, era de nacionalitat francesa i fou mobilitzat el 1939. Desmobilitzat, se n’anà a Marsella, on embarcà cap a Casablanca, i després cap a Nova York en el mateix vaixell que els Weil. Durant el prop d’un mes que durà la travessia, fou un dels pocs passatgers amb qui Simone es relacionà. Als Estats Units ensenyà a la New School of Social Research, i tot seguit se n'anà a Londres, on col.laborà, fins a la fi de la guerra, amb les Forces françaises libres.
[2] Es tracta del Logos (el Verb) i del Pneuma (l’Esperit). Com Simone diu en un dels seus quaderns, “Ζεύς, λόγος ι πνεΰμα són les tres divinitats dels estoics”.
[3] Jo 3, 21: “Però el qui fa la veritat s’acosta a la llum, perquè es vegin les seves obres, ja que les fa segons Déu”.
[4] Maat és la deessa egípcia de l’ordre, la rectitud, la veritat i la justícia.
[5] Paraules de l’ànima, després de la mort, adreçades a Osiris (Llibre dels morts).


Notes del traductor:

[6] Aquests apunts són trets del llibre: Oeuvres complètes. Volum IV. Tom 1 (Éditions Gallimard, 2008).
[7] L'autora els escrigué la segona quinzena de maig del 1942, a Casablanca.
[8] Devien ser enviats a Solange Beaumier, juntament amb els altres textos, amb la carta que Simone li va escriure el maig del 1942 des de Casablanca. Els va redactar per al pare Perrin a partir de la lectura de Du Golgotha au Palatin, de Léon Herrmann —a qui acabava de conèixer al camp de Casablanca—, com a resum comentat de l’argumentació de l’autor.--Jobuma (discussió) 21:51, 23 oct 2019 (CEST)