La bandera catalana als Centres oficials

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
La bandera catalana als Centres oficials
R. Noguer i Comet
(traduït per Galazan)
 Baixa

És evident que l'estatut de Catalunya, aprovat per les Corts Constituents de la República, reconeix personalitat, a tots els efectes polítics i administratius, al poble de Catalunya, constituït autonòmicament dins de l'estat espanyol.

Doncs bé; aquest poble té un antic i gloriós símbol: una bandera que fins el dia d'avui havia onejat alegrement a les llars dels patriotes i de las Corporacions guanyades per la seva influència i que a partir d'avui podran fer-ho de dret i amb la mateixa dignitat que la de l'Estat, en totes las dependències i oficines de la nostra terra.

Per l'impuls espontani i cordial dels caps d'algunes de les dites oficines l'hem vist ja honrada, però molt ens complauria que aquest tribut de consideració i efecte s'extengués a la resta.

Per això em permeto dirigir-me a tots els senyors caps o dirigents de las mencionades oficines o dependències d'aquesta encara Província, a fi i efecte que es serveixin de donar les oportunes ordres per què en els dies que posin a les seves façanes la bandera representativa del gloriós Estat republicà, facin onejar també al seu costat, la no menys estimada i no menys digna de respecte en la qual els fills d'aquesta terra la veiem simbolitzada.

L'onejar simultani de les dues banderes dirà a tots els ciutadans que avui s'ha fet per la cordialitat i l'esperit de Llibertat del Règim republicà, la il·lusió dels esperits que tots desitjàvem per la grandesa del país al qual tots servim.

Tarragona, 13 de setembre de 1932.-

El Governador civil R. Noguer i Comet [1]


Notes[modifica]

  1. La Vanguardia; 16-setembre-1932, p. 4