Nota de la Junta Regional Tradicionalista de Catalunya sobre l'Estatut de Núria

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca

JUNTA REGIONAL TRADICIONALISTA DE CATALUNYA

El plebiscit per l'Estatut de Catalunya obliga a totes les col·lectivitats polítiques de la nostra terra a manifestar la seva posicíó davant fet de tant trascendental importància.

Entenent-ho aixís la Junta Regional Tradicionalista de Catalunya, en la seva darrera sessió determina fer públics els següents acords:

Primer.— Que malgrat les afirmacions que es fassin en contra, l'Estatut sotmes a plebiscit, no és l'obra de tot Catalunya, sinó solament d'un sector polític i gairebé podríem dir d'un determinat partit, que ha exclós deliberadament la col·laboracíó de tots els altres.

Segón.— Que la nostra Comunió fa pública la seva disconformitat amb les orientacions que en matèria religiosa, social, d'ensenyança i financiera conté l'Estatut.

Tercer.— Que malgrat això, i tenint en compte l'afirmació de reconeixement de la personalitat de Catalunya que l'Estatut representa, els nostres amics poden votar-lo, entenent-se, però que els nostres vots no representen conformitat ni al text ni a la ideologia que manté l'esmentat Estatut en les qüestions referides.

Barcelona, 24 juliol 1931.

Font[modifica]