Pàgina:Barcelonines (1907).djvu/15

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.

terar-se ben bé de com avancen les obres.
 No n'hi ha cap que tingui casa; però tots estan enterats de la qualitat del morter que s'hi emplea, del gruix de les parets i els jornalers que hi treballen; són els que fan córrer per Barcelona aquest eixam de noticies que, bones o dolentes, per tot circulen sobre ls aventatges i desventatges de l'ensanche (hem de dir ensanche!).


IV


 Als vespres d'istiu...
 Musica al Prado, musica al Criadero, musica al Tivoli, musica als Campos, musica a Euterpe[1]; coet d'aquí, roda de foc per allí, gots de colors a les fatxades: allò es vida, allò es gentada.

 Tots els teatres plens, tots els omnibus

  1. El Prado estava situat en lo que avui es cafè i teatre de Novetats; el Criadero, en lo que després fou teatre Espanyol (al cap-d'avall del passatge que hi ha entre les cases nums. 24 i 26 del Passeig de Gracia); el Tivoli primitiu, a la banda esquerra del Passeig, entre els carrers d'Aragó i Mallorca; els Campos, aont hi havia l teatre Líric (en el carrer de Mallorca, troç comprès entre l passeig de Gracia i el carrer de Clarís, d'esquena al carrer de Provença); Euterpe (abans «La Ninfa»), molt aprop d'ont hi ha l monument an en Clavé.