Pàgina:Contes (1907).djvu/3

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.

 Quan encara era criatura va entrar d'aprenent en una fabrica d'Odensea, de la qual van despatxar-lo perquè distreia tots els companys contant-los historietes.
 Ja més gran, abandonà la seva vida tranquila pera anar a provar fortuna a Copenhague, anant-se-n'hi tot sol amb tretze escuts a la butxaca. Allí va passar alguns anys de miseria.
 Per fi, després d'haver acabat la seva carrera universitaria, va escriure una obra titulada Viatge al peu del canal de Hollin, en la punta oriental d'Amager, pera la qual no va trobar editor. Desenganyat, va publicar-lo pel seu compte, agotant-se aviat, començant aleshores a esser conegut el seu nom.
 El dia 5 d'Agost de 1875, després d'haver sigut nomenat pel rei, en 2 d'Abril del mateix any, Comenador de l'Ordre de Darenberg, i d'haver reunit una modesta fortuna, va morir a Rolighed als 70 anys.
 Les seves obres més importants són: Poesies (1830), Fantasies i croquis (1831), Croquis de viatge i L'Improvisador, novela que obtingué gran exit i fou traduida al francès (1834), Bazar d'un poeta (1842), Conte de la meva vida (1837), El Mulat, drama (1840), Album sense dibuixos, fantasies humoristiques (1840), Les flors de la felicitat, comedia (1842), i els tres volums de Contes, que han sigut traduits