Pàgina:Doctor Stumper (1909).djvu/12

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.
doctor stumper

   De primer molt descans, no carregà massa l'estómach, y pendre aquets globuls dossimétrichs que fem del extret d'un vejetal activíssim, que creix a les montanyes de la India, el Serpentarius Nigrifolium. Un anís d'aquestos avans de cada menjà, y dos al anarsen al llit, y cada dos díes vinguin que li aplicaré les corrents dels rayos N 2, que van tan be pels nervis, y si no ni han prou ab els N 2, li aplicarem els N 3, pujant, si convé fins als N 4. Y si ab aquestos no n'hi hagués prou, encare acudiríem al rayos O. Oh! el rayos O, fan maravelles! Ja hu díu la lletra, O opulencia! perque les lletres que porten aquestos rayos signifiquen les seves virtuts: N. naturalis, rayos de la Naturalesa. Aixís saltem sempre la M, perque M es Mort. Però en cassos suprems arrivem a la V, Vida que reviscola tot lo que encara no ha desaparescut.

senyora

   Si que n'hi han de raigs.

doctor stumper

   Y encara els que no's coneixen, ni de vista! Avuy la Ciencia disposa de grans medis... y cregui que, en el seu cas, obtindrem un bon resultat.

senyor

   Ja sabem que Vosté es un gran sabi y que ha fet cures maravelloses, per això hem acudit a Vosté.

doctor stumper

   Això de la Senyora es res, comparat ab altres mals terribles qu'em lograt curar d'arrel. Ara farà cosa d'un mes que va venir expresament a New-York per veurem