Pàgina:Jochs Florals de Barcelona en 1861.djvu/38

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.
Premi de la flor natural.


Moltas son las composicions presentadas per obtenir aquest premi, algunas de las cuals reunéixen circunstancias mol recomendables. Entre estas lo Consistori ha cregut mereixedora del premi á la que tè per títol y lema: Los tres suspirs de l'arpa, tant per lo notable del pensament principal, com per sa sobrietat, bona expressió y sentiment poétích.

Lo primer accéssit lo ha adjudicat á la composició que tè per lema: Caritat enviada del cel... cap com tú, y per títol: La pobre orfaneta! que revela bastant sentiment, presenta imatges poéticas y sosté lo interés.

Lo segon accéssit lo ha concedit á la que tè per títol: Lasseta de mí! y per lema: Yeu la vese aquelo branqueto etc., per sa sensillesa, naturalitat y ternura.

A la flor natural, que fou una Bougainvillia spectabilis, regalo del Sr. Martí, jardiner del E. Ajuntament, se ha anyadit aquest any una cinta ab son lema corresponent, á fi de que li quede al autor premiat una memoria durable del triunfo conseguit.


Premi de la englantina de or regalada per lo Excel-lentíssim Ajuntament.


Gran número de composicions se han presentat també per obtenir aquest premi. La historia de nostra gloriosa rassa sembla que ha inspirat ab preferencia á nostres poetas, de manera que lo Consis-