Pàgina:Jochs Florals de Barcelona en 1861.djvu/40

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.

Aragó, perque encara que es molt desigual y son autor li ha donat una extensió extraordinaria que la perjudica, tè en cambi alguns trossos apreciables.


Premi de una viola de or y plata costejat per lo Excel-lentíssim Ajuntament.


Se ha concedit á la composició que tè per lema: O! Crux ave, spes única, y per títol: La Creu de Cristo, per la elevació de sos pensaments, sa sobrietat y sa entonació per la general en armonía ab lo assumpto, si be la deslluheix un tant alguna falla de llenguatge.

Lo primer accéssit se ha adjudicat á la poesía titulada: La Campana del Ave Maria, y que tè per lema: Per la gracia de Maria, los aucells volan pel mar; perque, apart de la forma, tè algunas ideas notables y bastant sentiment en la última meytat.

Lo segon accéssit se ha concedit á la composició que tè per lema: Quis dabit mihi pennas sicut columba, et volabo et requiescam? y per títol: Lo solitari de Montserrat, com á la mès digna de entre las presentadas després de las dos anteriors.


Premi de un cuadro representant á Ausias March llegint sas poesias al príncep de Viana, donat per lo Ateneo Catalá.


Se ha adjudicat á la poesía que tè per títol: Lo 13 de mars de 1461, y per lema: Vixit ut semper viveret: perque ademés de la relació que tè ab lo assumpto del cuadro, es notable per esser