Pàgina:La fabricanta (1904).djvu/150

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


de dos telers se'n posavan quatre; y com d'aquells quatre se'n omplía tot una quadra, que es lo que, ab l'ajuda le Deu, farém nosaltres... Lo favor que't vull demanar es que desisteixis del teu programa de festas. Ab aquestos tres días muntarèm los telers y arreglarèm l'urdit, y'l dilluns, en lloch d'anar á treballar á casa l'Escudé, tindrás los telers á punt pera teixir á casa nostra. La seda que hi ha á las devanadoras me l'han fiada á casa l'Agell: treballant la pagarèm y nos en fiarán d'altra... Tu sabs molt més de l'ofici de lo que'n sabía'l pare, y ab aquestos dos telers, va posar dúas quadras y comprá una casa. Jo t'ajudaré com ho feya la mare y buscaré la manera de vendre á las botigas los mocadors que tu teixirás y que, ab l'ajuda de Deu, serán los fonaments de la fábrica de ca'n Grau.
 En Pere Joan, que no havía perdut una sola paraula de las que acabava de dirli la seva muller, de peu dret al llindar de la porta, no parava de mirar, entre mitg d'aquellas desferras, la baixa figureta de la noya, quina fesomía li semblava completament transfigurada. Se podía assegurar que era la primera volta, desde que l'havía coneguda, que'l perfil de la Roseta de Vilassar, no aletajava al costat d'ella. En aquells moments la noya Corominas no tenía parella que li fes sombra, era única.
 Lo jove veler llegí en los ulls de sa esposa, que brillavan ab tota la forsa de la intelligencia, de la energía y de la fé en lo pervindre,