Pàgina:La nau de veles d'or (1925).djvu/86

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat validada.


 El llenyater va dir:
 —I la nit per reposar.
 Aleshores es va fer entre els nans un gran tumulte. Va sortir un vell muntat sobre un cavallet i quan es va fer el silenci entre els nans que donaven mostres de molta alegria, el vellet va dir:
 —Has d'ésser recom pensat per haver afegit alguna cosa al nostre cant. Et dono a escullir entre la riquesa i la salut de la teva filla.
 En Maties no va dubtar ni un instant. Va escullir la salut de la seva filla i quan va arribar a casa seva la va trobar feliç i riallera com si mai hagués estat malalta.  D'aquesta aventura s'en va parlar molt al país. Hi havia una fornera que també tenia la seva filla malalta i va decidir anar al bosc. Quan li varen sortir els nans amb les seves dances i la seva cançó:
 El dia és per treballar
 i la nit per reposar..
 Ella hi va afegir:
 —I tot el llarc de l'anyada...
 Volia dir alguna altre cosa, però la llengua se li va quedar parada i no va poder afegir-hi res més. Aleshores va sortir de sota terra una noieta muntada sobre una cabreta i li va dir:
 —Per haver afegit alguna cosa a la nostra cançó mereixes una recompensa. Tria entre la riquesa i la salut de la teva filla.