Pàgina:Llei del referèndum d'autodeterminació.pdf/8

De Viquitexts
Aquesta pàgina ha estat validada.



Article 25

El Govern posa a disposició de la Sindicatura Electoral de Catalunya i de les sindicatures electorals de demarcació els mitjans materials i personals necessaris per a l'exercici de les seves funcions. La percepció de retribucions de caràcter temporal és en tot cas compatible amb els seus havers i se n'efectua el control d'acord amb la normativa vigent.


Article 26

Els titulars de drets subjectius i interessos legítims poden presentar queixes, consultes o incidències davant les sindicatures electorals de demarcació que pertoqui per raó del seu àmbit territorial d'actuació en el termini de dos dies des que es produeixin, es coneguin o es puguin saber els fets en els quals es basen.


Article 27

1. Els titulars de drets subjectius i interessos legítims poden presentar recurs davant de la Sindicatura Electoral de Catalunya contra:

a) Totes les resolucions de les Sindicatures Electorals de demarcació.

b) Les resolucions de la Sindicatura Electoral de Catalunya que coneguin en primera instància queixes, consultes o incidències. En aquests casos, tres vocals, dos dels quals diferents als que han conegut en primera instància, coneixen sobre l'admissió i, si s'admet a tràmit, el ple de la Sindicatura coneix sobre el fons.

2. El recurs s'ha de presentar en el termini de dos dies des que es produeix, es coneix o se sap la resolució que el desencadena. La resolució s'ha de produir en el termini més breu possible, que no pot excedir de cinc dies. Aquesta resolució esgota la via d'impugnació en tots els àmbits.


Secció III. De les seccions i meses electorals


Article 28

1. La circumscripció electoral en el referèndum és el territori de Catalunya, que està dividit en quatre demarcacions, i l'Aran.

2. La demarcació electoral està dividida en seccions electorals.

3. Cada secció inclou un màxim de dos mil electors i un mínim de cinc-cents. Cada terme municipal compta almenys amb una secció.

4. Cap secció comprèn àrees pertanyents a diferents termes municipals.

5. Els electors d'una mateixa secció es troben ordenats per ordre alfabètic en les llistes electorals.

6. En cada secció hi ha una mesa electoral.

7. No obstant, quan el nombre d'electors d'una secció o la disseminació de la població ho faci aconsellable, l'administració electoral del Govern de la Generalitat pot disposar la formació d'altres meses i distribuir-hi l'electorat de la secció. Per al primer supòsit, l'electorat de la secció es distribueix per ordre alfabètic entre les meses, que s'han de situar preferentment en espais separats dintre del mateix col·legi.

8. A l'hora de seleccionar les seus dels col·legis electorals i la ubicació de les meses, cal tenir en compte les disposicions vigents en matèria d'accessibilitat.


Article 29

1. L'administració electoral del Govern de la Generalitat determina el nombre, els límits de les seccions electorals, els locals i les meses corresponents a cadascuna de les demarcacions.

2. Els ajuntaments posen a disposició de l'administració electoral del Govern de la Generalitat els locals de la seva titularitat que s'utilitzen habitualment com a centres de votació. L'administració del Govern de la