Pàgina:Viatjes de Ali Bey el Abbassi (1888).djvu/502

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aquesta pàgina ha estat revisada.


va, volent envaynar lo sabre, se me 'n va la má, y enfonzo la fulla en la part superior de macuixa esquerra, fentme una ferida de nou líneas de fondaria.
 Aixís que 'm vaig sentir ferit vaig tornar lo sabre á la vayna ab més moderació. Vaig entrar á la tenda y 'm vaig veure ple de sanch, que 'm semblava arterial.
 Vaig dir que tot seguit me duguessen lo botiquí, y deixant rajar la sanch dels vasos vaig rentar la llaga ab aygua freda; després, obrint los llabis de la ferida y omplintla de bálsam católich, la vaig cubrir ab desfilas empapadas de dit bálsam, y ab tres venas vaig formar un aparato que pujava fins als lloms, á fi d' assegurar be l' apósit. Me vaig ajeure pera reposar y observar un régimen convenient. La caravana se detingué fins l' endemá pera deixarme descansar.
 Estava escrit que aquell dia havia de ser del tot desgraciat, puig també morí un de mos camells.

 Dia 8. — Havent dormit bastant be, y no sentintme casi de la ferida, vaig montar á caball á las quatre del matí, y presas las precaucións convenients, sortirem cap al NE.
 A las cinch ferem alto en un lloch nomenat Aarass. A un quart d' una marcava 'l termómetro á la sombra 42º 7' de Reaumur. Allí vaig cullir una mostra de la sorra de que 's compon la major part del desert del istme de Suez.
 Tornarem á caminar á un quart de tres cap al NE. Mitja hora després passarem per un petit oassis desert, pero molt agradable per las bonicas palmeras que l' cubreixen.
 A las cinch nos trobavam prop d' uns turons de sorra movedissa de bastant elevació, y casi perpendiculars per la part del S., encare que compostas de sorra finíssima y molt movible; la superfície perpendicular formava com unas betas estretas de dalt á baix.
 A dos quarts de sis pararem en un indret nomenat Barra.
 Ma ferida seguía be, y per lo menys la escena que la ocasioná havia produhit un bon efecte; puig desde llavors fou respectada ma provisió d' aygua.

 Dia 9. — Comensá sa marxa la caravana á las quatre del matí, ab direcció al NE. per lo mateix terrer.