40 cançons populars catalanes/Quatre paraules

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca


QUATRE PARAULES


 Publiquem aquest recull de cançons populars creient fer un bé a la literatura musical catalana donant-ne 40 de les més hermoses, acompanyades de la lletra. Les melodies han estat revisades pel jove mestre Jaume Llobera.

 D'aquesta colecció podriem dir-ne «les perles de la cançó popular», perquè hem procurat que s'hi trobin les més inspirades melodies conegudes, escullides entre les moltes variants de cadascuna. Això mateix hem fet amb la lletra, triant la millor entre les publicades desde en Briz fins ara, fòra de les que ja nosaltres teniem recullides.

 Fer historia de tots els reculls i meritissims estudis que s'han publicat sobre aquesta hermosa branca folk-lorica seria feina llarga, i aquests quatre mots, posats sols amb l'intent de presentar aquest nou recull, s'allargarien massa. Solament fem constar que no tenim la vanitat de dir que la present colecció sigui una cosa perfecta: ens ha guiat senzillament el bon intent d'oferir un tresor de cançons a tothom, en general, a molt bon preu. Donem no més la melodia sola, pura com els llavis de les noies que la canten, ajudant a la seva senzillesa pagesivola l'inspirada poesia que li fa companya, pera que tots els que ja'n canten alguna puguin apendre-n de noves per breçolar els nens, per distreure la pensa emboirada o per taral·lejar-les durant el treball per fer més entretinguda la feina. I si algun d'aquests intents nostres s'acompleix, donarem per ben corresposta la nostra tasca, senzilla i ben agradosa de fer.