Ajuda:Imatges

De Viquitexts
Salta a: navegació, cerca

Per a utilitzar una imatge lliure a Viquitext cal que primer estigui carregada a Wikimedia Commons.

Un cop carregada, a Viquitexts les podrem fer servir per a vàries finalitats:

1. En el cas de digitalitzacions de pàgines de paper o similars, ens serviran per a transcriure el text que portin associat.

2. En altres casos ens pot permetre decorar diferents tipus de pàgina, com les pàgines d'autors.


Càrrega d'imatges[modifica]

Si disposes d'imatges lliures i vols fer-les servir a Viquitexts, carrega-les a Wikimedia Commons. D'aquesta forma també podran fer-ne ús la Viquipèdia i tota la resta de projectes germans (viquipèdies, viccionaris, etc.). Excepcionalment, i en casos justificats, es podrà carregar la imatge només a Viquitexts, sempre que sigui sota una llicència de contingut lliure, d'acord amb allò establert per la Fundació Wikimedia a http://wikimediafoundation.org/wiki/Resolution:Licensing_policy/Ca.

És molt important respectar fidelment els requisits que s'indiquen a la pàgina sobre llicències de Commons. Llegeix amb deteniment l'ajuda per a novells, i si tens qualsevol dubte, pots formular-lo a la Taverna de Commons o a la Taverna de Viquitexts. Recorda que cal proporcionar obligatòriament totes les dades identificatives de la imatge (és una foto feta per tu? de què/qui? a on? quan? com la vas fer? sota quina llicència lliure queda? prové d'una plana web? tens l'autorització tàcita o expressa del seu autor? etc.). Si no, serà esborrada.

Digitalitzacions[modifica]

Un cop disposes d'una imatge d'un text pots crear la seva pàgina de transcripció. Bàsicament es tracta de crear una nova pàgina que porti per nom "Pàgina:" seguit del nom de la imatge. I al seu costat escriurem a mà o amb l'ajut d'un sistema d'OCR fiable, el text.

Consulta Ajuda:Pàgines de transcripció per a més detalls.

Altres usos[modifica]

Retrat fet per Goya

Si vols afegir una imatge d'un autor a la seva pàgina d'autor, afegeix el següent codi: [[Imatge:nom_de_la_imatge|thumb|right|comentari_que_vulguis]].

, on "nom_de_la_imatge" és el nom de la imatge que té a Commons, i "comentari_que_vulguis" és el text (opcional) que apareixerà a peu d'imatge (i també al tooltip que apareix en passar el cursor per sobre).

Per exemple: [[Imatge:Leandro Fernández de Moratín.jpg|thumb|140px|right|Retrat fet per [[w:Goya|Goya]]]], farà que aparegui la imatge de la dreta. Fixa't que també s'ha afegit un enllaç a la Viquipèdia amb el codi "w:".

Cal evitar afegir imatges que no tinguin cap relació amb la pàgina en la qual estan contigudes.

Manteniment[modifica]

Les plantilles {{Conté imatge}} i {{RetallaImatge}} us permetran identificar les pàgines de l'espai de noms Pàgina que contenen imatges de les què cal crear fitxers per carregar-los a Commons (Categoria:Pàgines amb imatges sense fitxer).

Més informació[modifica]