Decret 153/1988 sobre la denominació oficial del municipi de la Vila Joiosa

De Viquitexts
Salta a la navegació Salta a la cerca
DECRET 153/1988, d’11 d’octubre, pel qual s’aprova la nova denominació del Municipi de Villajoyosa (Alacant). [88/3013]
Consell de la Generalitat Valenciana
Publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 925, el 19 d’octubre de 1988
 Baixa


L’Ajuntament de Villajoyosa (Alacant), en sessió celebrada el dia 5 de juliol de 1979, acordà sol·licitar el canvi del nom actual del Municipi per la forma bilingüe Villajoyosa en castellà i La Vila Joiosa en valencià.

El Gabinet d’Ús del Valencià de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència considera correcta en valencià la grafia La Vila Joiosa, i no s’escau cap informe per a la forma en castellà, Villajoyosa, que és la denominació actual.

La Llei de la Generalitat Valenciana 4/1983, de 23 de novembre, d’Ús i Ensenyament del Valencià, disposa en l’article 15.1 que correspon al Consell de la Generalitat Valenciana determinar els noms oficials dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

En atenció d’aquests motius, vist l’expedient instruït per l’Ajuntament de Villajoyosa (Alicante), per a l’alteració de la denominació actual per la forma bilingüe La Vila Joiosa en valencià i Villajoyosa en castellà, a proposta del Conseller d’Administració Pública i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià en la sessió celebrada el dia 11 d’octubre de 1988,


Decrete:

Article únic

L’actual Municipi de Villajoyosa, de la província d’Alacant, adoptarà la forma bilingüe per a la seua denominació La Vila Joiosa en valencià i Villajoyosa en castellà. Les referències que al nom antic haguessen realitzat els òrgans de l’Estat o d’altres Organismes públics es consideraran fetes, d’ara endavant, a la nova denominació.


Valencia, 11 d’octubre de 1988.

El President de la Generalitat,

JOAN LERMA I BLASCO

El Conseller d’Administració Pública,

JOAQUIM AZAGRA I ROS


Nota[modifica]

Tot i que el decret oficialitza la forma en valencià La Vila Joiosa, actualment la Generalitat Valenciana reconeix oficialment el nom de la Vila Joiosa, amb l’article en minúscula, tal com marca la normativa ortogràfica per als topònims.

Decrets que regulen l’alteració dels topònims valencians[modifica]

Enllaços relacionats amb el decret i el municipi[modifica]

Fitxer:1988 812182 la Vila Joiosa.pdf

Enllaços diversos[modifica]


Aquesta obra pertany a un organisme públic oficial que equipara les seves obres al domini públic. (Més informació...)