Decret sobre la denominació oficial del municipi d'Alcàntera de Xúquer
VIST l’expedient instruít per l’Ajuntament d’Alcántara del Júcar (Valencia), per al camvi del nom actuàl pel d’Alcàntera de Xúquer, i que ha segút registràt en la dita Conselleria al número 210/80.
RESULTANT: Que l’Ajuntament d’Alcántara del Júcar, en sessió plenària celebrada en el quorum llegal en dia 30 de setembre de 1980, va aprovar l’expedient instruít per a solicitar el canvi del nom actuàl pel d’Alcàntera de Xúquer, a fi d’adecuar el nom castellanisàt del municipi a la toponímia valenciana.
RESULTANT: Que es demanà l’informe que es referíx l’articul 2.ón del Reàl Decrét 695/1979, de 13 de febrér, de l’Excma. Diputació Provinciàl de Valéncia i de la Conselleria de Cultura, emitint-se per les mateixes dictamen favorable.
RESULTANT: Que en la tramitació del present expedient s’han complít tots els requisits prevists per les disposicions llegals i reglamentàries.
CONSIDERANT: Que la competència per a coneixer i en son cas aprovar el canvi de toponímia solicitàt, ve atribuít al Ple del Conséll del País Valencià, en virtút de lo dispòst en els articuls 1.2.3. del Reàl Decrét 695/1979, de 13 de febrér, en relació en l’articul 5.2.3. del Decrét del Conséll del País Valencià de 2 d’agóst de 1979.
CONSIDERANT: Que l’articul 22 de la Llei de Regim Locàl i 34 del Reglament de Població i Demarcació Territoriàl, establixen les possibilitats d’alterar els noms dels municipis als Ajuntaments per mig de la instrucció d’expedient i justificació de les raons que fonamenten el canvi.
CONSIDERANT: Que l’articul 303 b) de la Llei de Regim Locàl i l’articul 3ér, u b) de la Llei 40/81, de 28 d’octubre, establixen que per a l’alteració del nom dels municipis es precís el vot favorable de les dos terceres parts del número de fet, i en tot cas, de la majoria absoluta llegàl de membres de la Corporació.
CONSIDERANT: Que l’acòrt de l’Ajuntament en Ple celebràt el dia 30 de setembre de 1980, fon adoptàt per unanimitàt, per lo tant, en quorum superior a l’exigít llegalment, constant a mes en l’expedient tramés per la Conselleria, l’informe favorable de l’Excima. Diputació Provinciàl de Valéncia i la Conselleria de Cultura.
VISTES les disposicions anteriorment esmentades i demés de generàl aplicació.
El Ple del Conséll, a proposta de la Conselleria de l’Interior, va acordar per majoria aprovar el canvi de nom del municipi d’Alcántara del Júcar, de la Província de Valéncia, pel nom d’Alcàntera de Xúquer.
Lo qual es fa public per a generàl coneiximent.
Valéncia, a 3 de maig de 1982.
El President del Conséll,
ENRÍC MONSONÍS DOMINGO
El Consellér de l’Interior,
FELÍP GUARDIOLA SELLÉS
Decrets que regulen l'alteració dels topònims valencians
[modifica]- Decret 74/1984, de regulació de l'alteració del nom dels municipis valencians
- Decret 58/1992, de regulació de l'alteració del nom dels municipis valencians
Enllaços relacionats amb el decret i el municipi
[modifica]- La publicació del decret al Butlletí Oficial del Consell del País Valencià, BOCPV, literalment Bolletí Oficiàl del Conséll del País Valencià, escrit seguint una ortografia secessionista
- El municipi d’Alcàntera de Xúquer a la Viquipèdia
- La pàgina web de l'Ajuntament d’Alcàntera de Xúquer
Enllaços diversos
[modifica]- Llista dels municipis del País Valencià
- Llista dels municipis del País Valencià que han adaptat el topònim en valencià
- Llista dels municipis del País Valencià que tenen el topònim oficial diferent de la forma tradicional en valencià
- Llista dels decrets que oficialitzen els topònims en valencià
- Llista de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua dels municipis valencians
- Pàgina Eines de Llengua de la Coordinadora de Dinamització Lingüística del País Valencià sobre els canvis de denominació dels municipis del País Valencià
- Llei d’ús i ensenyament del valencià
- Pàgina web del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, DOCV, que quan es va publicar aquest decret era el Butlletí Oficial del Consell del País Valencià, BOCPV, literalment Bolletí Oficiàl del Conséll del País Valencià, escrit seguint una ortografia secessionista