Discurs de l'honorable senyor Lluís Companys, President electe de la Generalitat de Catalunya

De Viquitexts
Discurs de l'honorable senyor Lluís Companys, President electe de la Generalitat de Catalunya
Lluís Companys i Jover
Primer discurs de Lluís Companys i Jover, després de ser elegit President de la Generalitat de Catalunya, publicat el 31 de desembre de 1933 al Diari de Sessions del Parlament de Catalunya.
 Baixa


 Senyors Diputats : No hi ha ningú digne de substituir l'alta i històrica figura del President traspassat. Es, per aquesta raó, per aquesta raó única d'inferioritat i de petitesa que sento un gran aclaparament.
 Ara bé ; davant els vostres vots, ja estic disposat a afrontar totes les responsabilitats futures i, per a fer-ho, demana el respecte de tothom i la col·laboració dels elements republicans i catalanistes.
 Ja no sóc jo. No sóc potser tampoc ni l'home combatiu i apassionat. Jo procuraré treure de dintre meu el millor que hi hagi, per tal d'ésser digne de la vostra confiança.
 Senyors Diputats : Gràcies per l'honor que m'heu fet. Jo no podria pronunciar unes paraules extenses. Sigui el que sigui el que ens porti l'esdevenidor, l'únic que tinc, que és la meva vida, jo estic disposat a sacrificar-la per Catalunya, per la República i per la llibertat.
 (Els senyors Diputats de la Majoria i de les Minories, exceptuada la de Lliga Catalana, a peu dret, aplaudeixen i donen visques a Catalunya.)

Aquesta obra pertany a un organisme públic oficial que equipara les seves obres al domini públic. (Més informació...)